TCP heeft twee zwarte bandhouders erbij

Algemeen
Ching Tang (links) en Kaouthar Jdaini (rechts) met hun zwarte band diploma’s
Ching Tang (links) en Kaouthar Jdaini (rechts) met hun zwarte band diploma’s ((Foto: aangeleverd))

PURMEREND - Voor het eerst sinds de uitbraak van de corona crisis, werden op zondag 3 oktober, weer de landelijke dangraadexamens door de Taekwondo Bond Nederland gehouden. Dangraden (1e dan en hoger) zijn graden van gevorderdheid voor taekwondo beoefenaren met zwarte band. Het behalen van de eerste dan staat gelijk aan het behalen van de zwarte band. Dit is uiteraard een belangrijke mijlpaal.

Namens Taekwondo Center Purmerend (TCP) deden Ching Yi Tang (13) en Kaouthar Jdaini (14) examen voor hun zwarte band. Bij de landelijke zwarte bandexamens wordt het kaf van het koren gescheiden: in de regel is het slagingspercentage 50%. Het slagingspercentage onder kandidaten van TCP ligt echter veel hoger; op een enkeling na hebben alle leerlingen, die bij TCP zijn opgeleid, hun zwarte band behaald. Hoofdtrainer Edwin van Beek licht toe dat de voorbereiding voor het zwarte bandexamen bij TCP zeer serieus wordt genomen en dat daar veel tijd en aandacht in zit. 

Direct voegt hij daaraan toe dat hij nog nooit in zo’n korte tijd leerlingen op het niveau van zwarte band heeft gekregen als de meisjes Tang en Jdaini: “Deze meiden zijn bijzonder getalenteerd en hebben aan een half woord genoeg om hun uitvoering van technieken en oefeningen bij te schaven.” Voor Van Beek stond dan ook als een paal boven water dat de twee Purmerendsen zouden slagen, hetgeen waarheid bleek: Taekwondo Center Purmerend heeft er twee zwarte bandhouders bij.

Info of proefles

Iedereen, die in taekwondo is geïnteresseerd, is altijd welkom om een bezoekje te brengen aan het Budo Center Waterland, Mercuriusweg 29, Purmerend. De vereniging biedt lessen aan voor leden van 4 t/m 75 jaar oud. Men kan gratis meedoen aan proeflessen. Meer informatie: Rob Onel: 0299-647735 of www.tcp-purmerend.nl.