Eerste Febo Weidevenne Cup succesvol verlopen

Algemeen
Raphael, keeper van de JO-10 1 van FC Purmerend werd uitgeroepen tot speler van het toernooi. Voorzitter Simon Butter (links) en manager voetbalzaken Brian van Gils reikten de prijzen uit.
Raphael, keeper van de JO-10 1 van FC Purmerend werd uitgeroepen tot speler van het toernooi. Voorzitter Simon Butter (links) en manager voetbalzaken Brian van Gils reikten de prijzen uit. ((Foto: Han Giskes))

PURMEREND - 24 Selectieteams (JO8-JO9-JO10) uit Noord-Holland begonnen aan de eerste editie van de FEBO Weidevenne Cup bij FC Purmerend. Een en ander onder begeleiding van jeugdscheidsrechters uit de JO16-1 en twee ervaren clubscheidsrechters.

Met veel passie enthousiasme werd er gestreden om de beste plaatsen in de poule om zo via de kruisfinales de grote finale te bereiken. Tussendoor namen alle teams deel aan de FEBO penaltybokaal. De teams namen het hier op tegen Davey van ‘t Veer, keeper van FC Purmerend zaterdag O23. Geheel verrast door het aanwezige talent moest Davey ook echt aan de bak om zijn doel schoon te houden. Uiteindelijk werden Wherevogels JO8-1, FC Purmerend JO9-2 en FC Purmerend JO10-1 de trotse winnaars in hun leeftijdscategorie. 

Met een strak programma konden de spelers en speelsters tussendoor gebruik maken van een fijne massage in de grote tent van Fysiovenne, een van de sponsors van FC Purmerend. Hierdoor waren ze in staat om soepel aan de wedstrijden te beginnen.

De finales werden uiteindelijk gewonnen door Wherevogels JO8-1, OFC JO9-1 en FC Aalsmeer JO10-1. Ondanks de teleurstelling van teams die geen beker wonnen, zag de organisatie veel blije gezichtjes na afloop. Alle betrokkenen mochten na afloop in de kantine een heuse en fameuze FEBO kalfskroket scoren.

“Het was een eerste editie die met alle tevredenheid van de organisatie zeker een vervolg zal krijgen”, aldus manager voetbalzaken Brian van Gils na afloop.

Er werd met passie en inzet gestreden.