Woensdag 10 november schijnwerpers op alle mantelzorgers

Algemeen
Speciaal voor de jonge mantelzorgers hebben WelzijnWonenPlus en MEE een speciaal programma bedacht.
Speciaal voor de jonge mantelzorgers hebben WelzijnWonenPlus en MEE een speciaal programma bedacht. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Woensdag 10 november is uitgeroepen tot dag van de mantelzorg. Bij uitstek de dag waarop extra wordt stil gestaan bij wat mantelzorgers allemaal doen. Dat is geen vanzelfsprekendheid, het is bijzonder en verdient waardering. WelzijnWonenPlus en stichting MEE speciaal voor de jonge mantelzorgers een mooi programma samengesteld. 

Je kunt kiezen uit een workshop graffiti of mocktails maken of trampoline springen. Alle activiteiten zijn gratis. Als vervoer een probleem is, laat het dan even weten. De workshop Graffiti, speciaal voor 13 tot 24 jaar, is op zondag 14 november van 11.00 tot 13.30 uur. Plaats van handeling is het Skatepark Zaandam/A8, Coentunnelweg, 1541 HL Koog a/d Zaan (naast de Gamma in Koog aan de Zaan)

Graffiti is hot. Niet alleen kom je het overal op straat tegen. De invloeden van graffiti zijn ook terug te zien in reclame, design en andere kunstvormen. Na afloop van deze workshop mag ook jij jezelf een graffitikunstenaar noemen. Onder begeleiding van een professionele graffiti artiest worden de technieken uitgelegd. Daarna kun je goed voorbereid aan de slag om samen met je groepje een graffitikunstwerk te maken. 

Tip: draag oude kleding en schoenen, de verf is niet uitwasbaar. De graffitiplek is buiten, maar we staan wel droog. De workshop Mocktails maken is op woensdag 10 november en is speciaal voor 13- tot 24-jarigen. Deze vindt plaats op het adres Kometenstraat 6b in Purmerend. Een sapje, siroop, wat ijs …. een beetje schudden, een beetje shaken en voor je weet komt er een lekkere mocktail uit! Onder begeleiding van twee studenten van de hogere Hotelschool gaan we samen alcoholvrije cocktails maken.

Dan is er street jump/trampoline springen voor de leeftijd 4 tot 15 jaar. Ook deze is op woensdag 10 november, maar dan van 16.00 tot 17.30 uur bij JumpSkillz, Van IJsendijkstraat 182 in Purmerend. Lekker gezellig samen trampolinespringen. Jumpen van de ene naar de andere trampoline of over grote obstakels heen springen.

Naast genoemde activiteiten organiseren WelzijnWonenPlus en MEE tot het einde van dit jaar extra activiteiten. Op donderdag 16 december, van 15.30 tot 17.30 uur is er kerstknutselen voor de leeftijd van 4 tot 13 jaar. Deze wordt gehouden op het adres Kometenstraat 6b in Purmerend. En op hetzelfde adres, maar dan van 19.00 tot 21.00 uur, is er als extraatje een workshop kerstmocktails maken voor 13- tot 24-jarigen. 

Opgeven voor beide activiteiten kan door een mail te sturen naar floor@welzijnwonenplus.nl of een Whatsapp bericht naar 06 38 93 19 80.