Combinatie lachen en ontroeren is Annick Boer toevertrouwd

Algemeen
Annick Boer brengt cabaret uit het leven gegrepen afgewisseld met de meest prachtige liedjes.
Annick Boer brengt cabaret uit het leven gegrepen afgewisseld met de meest prachtige liedjes. (Foto: Randy Fokke)

PURMEREND - Vrijdagavond 12 november staat Annick Boer met haar programma ‘Dat is goed gelukt’ op de planken van theater de Purmaryn  in Purmerend. Boer staat inmiddels al een kwart eeuw onafgebroken op het toneel en haar carrière tot dusverre is om in te lijsten. Annick Boer (50) is bepaald veelzijdig te noemen. Bij het grote publiek is ze bekend van de televisieprogramma’s TV Kantine (Anouk, Eva Jinek), Kanniewaarzijn, Kopspijkers en Cojones.

Ik ga ervan uit dat het vrijdagavond in de Purmaryn ook goed werkt

Dit jaar schreef Annick haar eerste cabaretvoorstelling, met live muziek van Jean Louis van Dam. Van Dam staat de cabaretière vrijdagavond in de Purmaryn ook bij. Over de try-outs van ‘Dat is goed gelukt’ was het publiek overal lovend. “Een stem als Jasperina de jong en zo grappig als Brigitte Kaandorp” en “Hilarisch en ontroerend” zijn zomaar twee reacties. Het heeft te maken met het feit dat Annick Boer op geheel eigen wijze de menselijke natuur en onze tekortkomingen bloot legt, maar ook het vermogen om lief te hebben. Ze zingt de mooiste liedjes, afgewisseld met haar droogkomische verhalen vol zelfspot.   

“Ik speelde recent in Wormer. Na de voorstelling kreeg ik na de voorstelling van een dame te horen dat ze onbedaarlijk gelachen had, maar aan het einde ontroerd was. Dat zijn natuurlijk de mooiste reacties”, aldus Annick. “En die combinatie zit ook verweven in mijn programma. Het is cabaret uit het leven gegrepen, afgewisseld met prachtige liedjes. En ik praat het geheel met leuke verhaaltjes aan elkaar”, vertelt ze.

De rode draad in ‘Dat is goed gelukt’ is volgens haar dat je ertoe doet. “Ik maak heel veel interactie met het publiek, dat maakt het extra leuk. In de voorstellingen die ik tot nu toe heb gedaan werkte dat heel goed. En ik ga ervan uit dat het vrijdagavond in de Purmaryn niet anders is”, hoopt Boer. Na de voorstelling in Purmerend speelt ze deze maand nog in Baarn, Diemen, IJsselstein, Vledder, Amersfoort en Zwolle.  

Diverse toneelstukken

Annick Boer studeerde in 1994 af aan de Kleinkunstacadamie in Amsterdam. Ze speelde in diverse toneelstukken, zoals De Sunshine Boys met John Kraaijkamp sr. (waarvoor ze de Pisuisse-prijs kreeg). Ze speelde in musicals als Titanic, Dolfje Weerwolfje, Doe Maar!Nonsens, Blood Brothers, Little shop of Horrors en Rembrandt. Voor Doe Maar! kreeg ze in 2007 de John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke bijrol in een kleine musical. Eerder werd ze genomineerd voor een Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical voor haar rol in Dolfje Weerwolfje.

Ook was ze te zien in diverse televisieprogramma’s en series als Koppensnellers, Grijpstra & De Gier, Baantjer, Van Speijk, De Bifi’s (onderscheiden met een Gouden Beeld), Toscane, Meiden van De Wit, Het Klokhuis, Boks en Kanniewaarzijn. Daarnaast sprak ze nog diverse stemmen in voor tekenfilms, zoals die van de vis Dory in zowel Finding Nemo als in het vervolg Finding Dory.

Hazes-musical

Boer speelde de hoofdrol van zuster Klivia in de remake van de musical Ja zuster, nee zuster (2009-2010). Vanaf januari aanstaande is ze te zien en te horen in de musical “Hij gelooft in mij’ over het leven van André Hazes. Annick Boer speelt hierin de rol van Friedel van Galen, de schoonmoeder van Hazes sr. 

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de voorstelling van vrijdagavond in de Purmaryn. Voor meer informatie kijk op www.depurmaryn.nl