Leoni Jansen als een vis in het water op grote podium van de Purmaryn

Algemeen
Leoni Jansen tijdens de vertolking van Hijo de la Luna.
Leoni Jansen tijdens de vertolking van Hijo de la Luna. ((Foto: Hessel Stuut))

PURMEREND - “We hadden voor dit jaar een tour langs de theaters in het land gepland. Dit was de eerste...... en tevens de voorlopig laatste.” Dat vertelde Leoni Jansen aan het begin van haar theaterconcert in de Purmaryn, afgelopen zaterdagavond. De in Beemster woonachtige Jansen gaf toe dat zij en haar fantastische band stikdankbaar waren dat ze dit nog voor de drie weken durende lockdown mochten meemaken. “En die tour komt volgend jaar zeker.”

Wat een doorgewinterde podumartieste Leoni Jansen is bewees ze op enkele kilometers van haar huis, in de grote zaal van de Purmaryn. Waar haar zoons, vriend(en) en vele bekenden samen waren gekomen om haar te zien en horen schitteren. Een 10 met een griffel scoorde ze, niet in de laatste plaats door toedoen van de 4-mans formatie en Tollek Ollestand, haar collega-Voicekandidaat, die niet alleen kan zingen, maar tevens met zijn mondharmonica tovert.

In The Voice Senior beleefde Leoni haar comeback op het grote podium, maar in Purmerend sloot het publiek haar pas echt goed in de armen. Ontroerend, muzikaal en tekstueel van uitzonderlijke klasse. Het podiumbeest in Jansen kwam echt los. Nummers als Klaverveld, een soort ode aan haar woonplaats, La Mama (van Corry Brokken) en Jerusalaim (nota bene in drie talen) brachten bij iedereen kippenvel op de armen. Om nog maar te zwijgen over Go Slow, het nummer dat zij en haar vriend Jeroen samen maakten. Beiden verloren eerder hun partner en na samen enkele leuke dingen gedaan te hebben, vervolgens nog leukere dingen deden, wisten ze het zeker, namelijk samen verder gaan. Go Slow vertolkte die liefde op niet mis te verstane wijze.

De combinatie Leoni Jansen en de band, bestaande uit Thijs Borsten, Doraly Vermeulen. Pim Stegeman en Arno van Nieuwehuize, is van goud. Zoals verder bleek tijdens I see Fire (Ed Sheeran), Kind van de Maan (Hijo de la luna), Vleugels van mijn Vlucht (Wings Beneath my Wings) en Habanera uit de opera Carmen. En met Tollek Ollestand vertolkte ze op geweldige wijze het nummer Up Where We Belong van Joe Cocker en Jennifer Warnes.

De ook aanwezige burgemeester van Beemster, Karen Heerschop, gaf misschien wel het mooiste compliment richting haar bekende inwoonster. “Leoni, we houden van je”, riep zij in een spontane opwelling en recht vanuit haar hart naar het podium. De uitroep ontlokte een ovationeel applaus. Leoni Jansen en het grote podium zijn vanaf nu dikke vrienden en voor elkaar bestemd, waar ook in het land.

JOHN BONTJE

Samen met The Voice-collega Tollek Ollestand.