Eerste boosterprikken vanaf 20 december op locatie evenemententerrein

Algemeen
Er wordt druk gewerkt op het evenemententerrein om de boostertent bijtijds operationeel te hebben.
Er wordt druk gewerkt op het evenemententerrein om de boostertent bijtijds operationeel te hebben. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Op het evenemententerrein aan de Purmerenderweg in Purmerend is gestart met de bouwactiviteiten om een tijdelijke vaccinatielocatie voor GGD Zaanstreek-Waterland te realiseren. De GGD gaat er vanuit dat ze deze locatie een jaar gaat gebruiken. Als alles volgens planning verloopt kunnen de eerste mensen daar op maandag 20 december hun boosterprik (extra prik) halen.

Tot die tijd zet GGD Zaanstreek-Waterland boosterprikken op priklocatie PG1, Pieter Ghijsenlaan 1 in Zaandam. Na 20 december kan men in beide locaties terecht. Vooralsnog kunnen inwoners binnen en buiten de regio alleen met een afspraak een boosterprik halen.

In december krijgen 60-plussers een uitnodiging voor de boosterprik. De GGD maakt op haar website en sociale media ook bekend welke leeftijd er aan de beurt is om alvast online een afspraak te maken. Liever telefonisch een afspraak maken , dan even wachten tot de uitnodigingsbrief van de Rijksoverheid op de mat valt. Vanaf januari nodigt de Rijksoverheid de 60-minners uit voor een boosterprik.

In deze tijdelijke vaccinatielocatie kunnen mensen alleen terecht voor een boosterprik. Voor een 1e, 2e of aanvullende prik voor immuungecompromitteerde patiënten kunnen mensen op de pop-uplocaties van de GGD terecht, zie https://www.ggdzw.nl/prikkenzonderafspraak. En ook nog op de priklocatie PG1 in Zaandam.