Dana Ruitersport van De Koog naar het centrum

Algemeen
Daniëlle (links) en Nathalie voor de winkel aan de Westerstraat.
Daniëlle (links) en Nathalie voor de winkel aan de Westerstraat. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Sinds oktober jongstleden is het centrum van Purmerend een unieke winkel rijker: Dana Ruitersport, voorheen gevestigd aan de Van IJsendijkstraat (industrieterrein De Koog), heeft de sprong naar het hart van de stad gemaakt, om precies te zijn aan de Westerstraat 47. Het is de enige winkel voor paard en ruiter in Purmerend. Eigenaren (en zussen) Danielle en Nathalie runnen met passie het bedrijf en zijn blij met de nieuwe locatie.

“We zitten nu veel meer in de loop en het gebeurt dan ook regelmatig dat passanten even naar binnen wippen om te kijken of iets te kopen”, aldus Nathalie Scheijde. Zij en haar zus zijn ruim 12 jaar eigenaar geweest van Manege Purmerbos. Daniëlle: “Wij kunnen daardoor als geen ander de beginnende en gevorderde manegeruiter adviseren bij de aankoop van een outfit.”

De winkel is gevestigd in een ouderwets gezellig pand. “Een geschikte locatie waar klanten ons weten te vinden. Het grote voordeel is dat klanten makkelijker binnen komen lopen want wij verkopen ook veel cadeau- en outdoor-artikelen. Wat wij willen is de nadruk leggen op de persoonlijke benadering. Als winkel moet je concurreren met internet, maar wij zijn ervan overtuigd dat mensen nog steeds graag materiaal willen voelen, vasthouden en er ook deskundig advies over willen krijgen. Op internet is dat onmogelijk. Maar als klanten precies weten wat ze willen hebben, hebben wij tevens een webshop waar snel en eenvoudig bestellingen gedaan kunnen worden.”

We leggen de nadruk op persoonlijke benadering

Zaterdag 18 december is er een grote uitverkoop. Dana Ruitersport gaat die dag om 10.00 open en de hele dag geldt 20% korting op het hele assortiment. Bovendien: bij besteding van €25,- of meer, krijgt de klant een gratis zak paardensnoepjes.

Dana Ruitersport verkoopt producten voor paard en ruiter. Alles behalve zadels. Volgens de zussen is dat echt maatwerk en wil je dat goed doen, dan moet het paard naar de winkel komen of moeten zij naar het paard. “Voor de rest verkopen wij gerenommeerde merken, zoals Kingsland, Naf, Casco, Eqiutheme, Horka en HB.” Men kan bij Dana verder terecht voor rijkleding, verzorgingsproducten en kruiden voor het paard, zwepen, dekjes enzovoorts. En met het oog op de feestdagen is het goed om te weten dat Nathalie en Daniëlle desgewenst de producten verpakken in een leuk kerstpapiertje of folie.  

De openingstijden van Dana Ruitersport: dinsdag van 10.00 tot 14.00 uur, woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Het telefoonnummer is 0299 42 88 42. Kijk op de Facebookpagina voor de actuele acties of kijk op www.danaruitersport.nl