Bart van Elden nieuwe fractievoorzitter VVD

Algemeen
Bart van Elden.
Bart van Elden. (Foto: Linkedin)

PURMEREND - Na 8 jaar fractievoorzitterschap, draagt Jan Peter Dompeling de voorzittershamer over aan Bart van Elden. Beiden zijn twaalf jaar geleden gestart als raadslid voor de VVD Purmerend. Jan Peter Dompeling heeft besloten zich bij de laatste verkiezingen niet meer verkiesbaar te stellen, maar blijft in Purmerend wel actief als bestuurslid van de lokale liberalen.

De nieuwe fractie bestaat uit Manja van der Weit, Rianne de Wit, Timo Roeleveld en Bart van Elden. Bart heeft zin in zijn nieuwe uitdaging: “Jan Peter was een zeer prettige, enthousiaste en daadkrachtige fractievoorzitter. Ik hoop zijn lijn in de fractie voort te zetten. Ik zal mij maximaal in blijven zetten voor het goed luisteren naar insprekers, het voeren van goede inhoudelijke discussies in fractie en gemeenteraad en ten slotte steeds blijven hameren op een kritische inhoudelijke voorbereiding van vergaderonderwerpen.”

De insteek van de VVD Purmerend bij de coalitieonderhandelingen voor de nieuwe raadsperiode is deelname aan het College van Burgemeester en Wethouders. In dat geval is lijsttrekker Manja van der Weit wethouderskandidaat namens de fractie.

Jan Peter Dompeling “ Samen met Bart en Manja zijn wij 12 jaar geleden in de fractie van de VVD toegetreden, en in die jaren hebben we een goede band opgebouwd. Maar voor mij is het mooi geweest, een hele nieuwe generatie jonge liberalen staan op de deur te bonzen. Ik kan met een gerust hart de fractie verlaten, die is in goede handen.“