Georgina en Nienke bakken duizend euro bij elkaar voor Ride4Kids

Algemeen
Nienke (links) en Georgina bakten dat het een lieve lust was.
Nienke (links) en Georgina bakten dat het een lieve lust was. ((Foto: Han Giskes))

PURMEREND - Georgina Blankendaal en Nienke Leeuwerink, beiden 16 jaar en 5 VWO-leerlingen op het Da Vinci College, trotseerden de ijzige kou en miezerregen om voor de deur van ‘t Hoedje van de Koningin op de Kaasmarkt poffertjes en hotdogs te bakken ten behoeve van het goede doel. Het werd een verrassend groot succes. Nadat alle porties poffertjes en hotdogs via het afhaalprincipe waren verhandeld, en na aftrek van de kosten, kon de balans worden opgemaakt. Die gaf aan dat er netto 1.000 euro was verdiend.

5 VWO-leerlingen Da Vinci College sorteren voor op Pyreneeën Challenge

Daarmee zetten beide dames een flinke stap naar het beoogde doel, namelijk per persoon 750 euro binnenhalen voor Ride4Kids, de stichting die fondsen werft om onderzoeken en projecten te financieren die een bijdrage leveren aan het vinden van medicijnen en/of behandelmethoden voor kinderen met een metabole- ofwel energiestofwisselings ziekte. Het is een ziekte waarbij een enzym in de stofwisseling niet goed werkt. De nog steeds onbekende ziekte is de grootste doodsoorzaak onder kinderen in Nederland. Van hen sterft 50% voor hun tiende jaar; 75% wordt nooit volwassen. Alarmerende getallen derhalve.

Met klasgenoten

Om Ride4Kids te ondersteunen bereiden Georgina en Nienke met nog 11 klasgenoten, allen volgen het vak BSM (Bewegen, Sporten en Maatschappij, zich voor op het volbrengen van de Pyreneeën Challenge, een uitdaging op de fiets van 14 tot en met 16 september in Frankrijk. Begeleider is Sander Plas. Vorig jaar deden tien leerlingen van 5 VWO en een docent in Italië mee aan het fietsproject Forza van de landelijke StichtingEnergy4All.  

Vol in training

Gezamenlijk gaan de deelnemers aan de Pyreneeën Challenge de komende maanden volop in training om in september bergen als de Soulor, Aubisque, Luz Ardiden en Tourmalet te bedwingen. Het zijn stuk voor stuk ‘puisten’ die van de deelnemers aan de Tour de France elk jaar grote inspanningen vergen.

“We gaan in totaal een week naar Frankrijk en tijdens de driedaagse challenge fietsen we per dag zo’n 60 tot 80 kilometer. Over het stijgingspercentage van de bergen hebben we nog weinig tot niks gehoord maar dat komt vanzelf wel. We krijgen in maart de fietsen en moeten daarna totdat we afreizen naar Frankrijk in totaal 750 trainingskilometers in de benen hebben. In mei of juni trainen we nog een aantal dagen in Limburg”, aldus Georgina Blankendaal. Haar grote hobby is paardrijden maar voor deze gelegenheid meldt ze zich enkele keren per week bij Squash en Fitness Purmerend om de basisconditie op peil te brengen en te houden. 

Alle Da Vincianen

Alle deelnemers aan de Pyreneeën Challenge dienen zich vooraf goed te realiseren dat ze akkoord gaan om 750 euro per persoon bij elkaar te krijgen. De namen van de stoere Da Vincianen die dit jaar gaan trainen en fietsen om zoveel mogelijk geld voor Ride4Kids binnen te slepen zijn: Georgina Blankendaal, Nienke Leeuwerink, Jane Oudejans, Quinty van de Burg, Elke Asjes, Rico van den Bos, Samuël Vreeling, Quentin van den Broek, Thijs Kok, Yousef Aldbes, Anniek Tump, Mylan Ruiter en Senna Kiene. Georgina: “En onze topbegeleider in alles is meneer Sander Plas.”

Meer informatie is te vinden op het Instagram-account davinci4kids2022. Wij houden de verrichtingen van de groep voor het Purmerends Nieuwsblad, rodi.nl/purmerend en socials nauwlettend in de gaten.

JOHN BONTJE

Gedurende de hele dag was er veel animo voor de kraam met poffertjes en hotdogs,