Mick Smits is de nieuwe en ambitieuze voorzitter van de lokale afdeling van Fight cacer.
Mick Smits is de nieuwe en ambitieuze voorzitter van de lokale afdeling van Fight cacer. (Foto: aangeleverd)

Mick Smits voorzitter Fight cancer Purmerend-Beemster

23 jan, 09:53 Algemeen

PURMEREND - De in De Rijp woonachtige Mick Smits (23) is de nieuwe voorzitter van Fight cancer Purmerend-Beemster. Met zijn benoeming is het bestuur van de stichting compleet. Fight cancer organiseert vooral sportieve evenementen om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. 

Smits is televisiepresentator bij onder meer RTV Purmerend, acteur en host van evenementen. De veelzijdige Smits heeft een sterke band met Purmerend em trekt landelijk steeds meer de aandacht. Hij is razend enthousiast over dit lokale goede doel en is graag het gezicht van het lokale team van Fight cancer. 

De Walk to Fight Cancer in Purmerend in 2020 was een enorm succes en dit jaar zijn in eerste instantie alle ogen van het lokale team gericht op de maand van de LoveLife Diners vanaf Wereldkankerdag, vrijdag 4 februari.

Oma ernstig ziek

Eerder deze maand maakte Mick Smits kennis met het kernteam vrijwilligers in Purmerend-Beemster en een vertegenwoordiging van de landelijke Stichting Fight cancer. Smits: “Toen ik werd gevraagd om voorzitter van Fight cancer Purmerend te worden heb ik direct gezegd dat ik dat graag wil doen. Ik heb helaas ook te maken met kanker in mijn familie, op dit moment is mijn oma ernstig ziek. Ook daarom maak ik regelmatig geld over naar het KWF en ben jarenlang voor onder anderen KWF collectant geweest. Ik ga mij niet honderd procent, maar duizend procent inzetten voor dit goede doel! Het goede doel is helaas nodig, één op de drie mensen in Nederland heeft te maken met kanker.”

Onderzoek blijft nodig

Het doel en de ontwikkeling van de onderzoeken is dat kanker niet altijd meer dodelijk is, maar daarvoor blijft onderzoek nodig. Iedereen kan kanker krijgen. Smits heeft de leden van het kernteam via een online bijeenkomst ontmoet en is bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in Purmerend-Beemster. Zo is de actie LoveLife Diner toegelicht: in februari thuis koken voor familie, vrienden of kennissen. Zij geven geen bos bloemen of fles wijn maar maken als bedankje een bedrag over aan Fight cancer. 

Veel zin in

Ook zijn de eerste voorbereidingen voor het Festival2FightCancer na de zomervakantie besproken. De kersverse voorzitter: “Ik heb er veel zin in om met de betrokken en enthousiaste vrijwilligers bij mensen onmacht om te zetten in kracht en daarmee onderzoek naar kanker te bevorderen. Dat is nog zo hard nodig en wij kunnen samen met Purmerenders en Beemsterlingen dat onderzoek mogelijk maken en bevorderen.”

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Purmerend

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Wethouders geven startsein fietsevenement Doortrappen Algemeen 13 mei, 14:40
Afbeelding
Historische revue over vergeten superster uit Nederlands-Indië in de Purmaryn Algemeen 13 mei, 12:15
Afbeelding
Matineeconcert Harmonie Crescendo met Sjors van der Panne Algemeen 13 mei, 11:36
Afbeelding
Culinaire en unieke opstart van Festival 2 Fight Cancer Purmerend-Beemster dankzij kok Ramon Beuk Algemeen 13 mei, 11:20
Afbeelding
Waarom een full service marketingbureau de beste keuze is Algemeen 13 mei, 08:40
Afbeelding
Marktgangers Beemster kunnen kennismaken met geur drugslab Algemeen 12 mei, 13:46
Afbeelding
Finish Profiles opent vanaf nu ook iedere zaterdag haar deuren Bedrijf in Beeld 12 mei, 13:39
Afbeelding
Benefietvoorstelling door Theatergroep Flexibel Cultuur 12 mei, 13:23
Afbeelding
Nieuw: Gilde Hollandia-wandeling met extraatjes Algemeen 12 mei, 10:12
Afbeelding
Leden PRO en Netwerk Purmerend op bezoek bij FC Volendam Algemeen 12 mei, 10:04
Afbeelding
Purmer Boules hoopt vooral op komst jonge leden Algemeen 12 mei, 06:28
Afbeelding
Meet & Greet met Bert Kops Algemeen 12 mei, 06:25
Afbeelding
Blues Garden bij Zondagmiddag Live! Cultuur 11 mei, 16:21
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Purmerend

Op Rodi Purmerend volg je het laatste nieuws uit Purmerend. Rodi Purmerend informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Purmerend

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Purmerend in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief