Doe mee met Rotary om zwerfafval op te ruimen

Algemeen
De Rotary organiseerde al eerder soortgelijke opruimacties.
De Rotary organiseerde al eerder soortgelijke opruimacties. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - De Rotary in Purmerend gaat zaterdag 5 februari in de stad op grote schaal zwerfafval opruimen tijdens de zogeheten Priknick Estafette. De organisatie roept zoveel mogelijk mensen op om mee te helpen. 

Deelnemers starten vanaf vijf verschillende winkelcentra naar keuze. Er wordt lopend van het ene winkelcentrum naar het volgende winkelcentrum zwerfafval geruimd. Bij aankomst bij een volgend winkelcentrum wordt de prikstok/grijper doorgegeven aan de daar klaarstaande deelnemers. Alles gebeurt volgens de richtlijnen die op dat moment gelden. Zo worden de prikstokken telkens grondig gereinigd. 

Koek-en-zopie

Na afloop is er op ieder eindpunt koek-en-zopie en wordt het afval gewogen, zodat bij de finish bekend gemaakt kan worden hoeveel zwerfafval er is opgehaald. De organisatie zorgt voor het afvoeren van het afval. 

De organisatie doet een verzoek aan iedereen om zelf een mondkapje mee te nemen. Wie een prikstok/grijper heeft deze ook zelf mee te nemen. Heb je die niet, geen probleem. Deze kan worden geleend van de organisatie. 

Aanmelden

Meld je direct aan op www.priknick.nl Geef aan met hoeveel personen je deelneemt en de startlocatie van jouw voorkeur. Het schema publiceren we in het Purmerends Nieuwsblad van donderdag 27 januari aanstaande.

Rotaryclub Purmerend hoopt dat veel mensen meewerken aan een (nog) schoner Purmerend.