VHP vertoont films van Purmerend 1959-1960

Algemeen
Een explosie van herinneringen passeert zondag de revue.
Een explosie van herinneringen passeert zondag de revue. ((Foto: aangeleverd))

PURMEREND - De Vereniging Historisch Purmerend vertoont op zondag 30 januari in ‘t Stamhuis oude films die bij vele Purmerends herinneringen zullen oproepen. Aanvang 14.00 uur.

Presentator Jan Viskoper neemt de kijker mee naar de jaren 1959-1960. Hij heeft ooit zelf films gemaakt voor de smalfilmclub in Purmerend en in zijn jonge jaren mooie beelden verzameld. Te zien zijn de huldiging van de familie Tromp, de dansschool van Aart Aertse in het Paradijs, de uitreiking van de diploma’s aan leerlingen van de Stadsteekenschool, Purmersteijn in actie op het voetbalveld, prachtige beelden van Strijd en Krachtig en de Graanbeurs bij Dorland op de Kaasmarkt. Vele oude bekende Purmerenders komen in de films voorbij. Kortom, een explosie van herinneringen.

In verband met het maximaal aantal toegestane bezoekers is aanmelden vooraf verplicht. Dit kan door een a-mail te sturen aan secretaris@vereniginghistorischpurmerend.nl.. Bij (te) grote belangstelling is een tweede middag gepland op zondag 27 maart.

‘t Stamhuis staat aan de Kerkstraat 11. De toegang is gratis voor leden van de VHP; de toegangsprijs voor niet-leden bedraagt € 3.50. Toegang conform de RIVM-richtlijnen, met de QR-code check.