STAGE22 met Wolter Kroes en Next Chapter

Algemeen
De altijd goedlachse Zaanse zanger.
De altijd goedlachse Zaanse zanger. (((Foto: William Rutten)))

ZUIDOOSTBEEMSTER – ‘Iedereen heeft het naar z’n zin’ is de titel van de meest recent uitgebrachte single van Wolter Kroes. De Zaanse zanger zal er alles aan doen om dat op 24 september in buurthuis Zuidoostbeemster in de praktijk te brengen tijdens het evenement STAGE22. Naast hoofdact Wolter Kroes maakt de allround coverformatie Next Chapter de avond compleet.

Ondanks dat het nog ruim een half jaar duurt, verloopt de ticketverkoop al best heel behoorlijk. Het geeft aan dat de populariteit van Wolter Kroes na 26 jaar optreden niet tanende is. De altijd goedlachse zanger beleefde in 1995 met ‘Laat me los’ zijn absolute doorbraak. Vanaf dat moment is zijn carrière in een rechte lijn omhoog gegaan. In 2008 gaf hij een gastoptreden in de Amsterdam ArenA tijdens ‘Samen met Dré in concert’, in 2004 zong hij op de begrafenis van André Hazes en in 2011 was hij een van de deelnemers aan Beste Zangers. Dit jaar deed hij mee aan het programma Secrets Duets.

Als je een feestje wilt moet je Wolter ‘Viva Hollandia’ Kroes uitnodigen, zullen Petra Nederveen en Judy Termeulen, beheerders van Buurthuis Zuidoostbeemster, gedacht hebben. De combinatie Kroes met Next Chapter komt niet uit de lucht vallen, want het is niet de eerste keer dat de artiesten samen op het podium staan. Het repertoire van Next Chapter is buitengewoon breed; van Beyonce (Crazy in love) en Bon Jovi (It’s My Life) tot Anouk (Girl) en Kings Of Leon (Seks On Fire), de band beheerst het allemaal.

Het format STAGE zag in 2019 het levenslicht. Op STAGE19 traden de DIS Band en de twee koren die wekelijks in het buurthuis repeteren op. “Daarna kwam corona en was het afgelopen. We pakken de draad op en zijn van plan om het elk jaar te organiseren”, vertelt Judy Termeulen.

Kaarten à € 19,50 zijn in de voorverkoop te bestellen door te klikken op de button Tickets op de website van Buurthuis Zuidoost: www.buurthuiszuidoostbeemster.nl