Laatste week LoveLife Diner thuis, nu al ruim 2000 euro in het laatje

Algemeen
Marika Pruis, hier tussen de potten en pannen, komt uit op het bereiden van 9 LoveLife Diners.
Marika Pruis, hier tussen de potten en pannen, komt uit op het bereiden van 9 LoveLife Diners. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Thuis koken, samen met de gasten eten en zo geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Dat is het idee van de actie LoveLife Diner van Fight cancer. Voor zover bekend hebben Purmerendse amateurkoks, gastvrouwen en gastheren sinds de start op Wereldkankerdag vrijdag 4 februari samen inmiddels ruim twee duizend euro opgehaald.

We hopen dat de gasten in de laatste actieweek nog een flink bedrag overmaken

Bestuursleden van Fight cancer Purmerend-Beemster hebben met meerdere LoveLife Diners bijgedragen aan deze opbrengst. In de voorjaarsvakantie koken voor anderen en daarmee kankeronderzoek versnellen is een mooie combinatie. Het bestuur van Fight cancer Purmerend-Beemster hoopt dat de gasten in de laatste actieweek nog een flink bedrag overmaken.

De hele maand februari staat voor Fight cancer in het teken van de actie LoveLife Diners. Fight Cancer Purmerend-Beemster hoopt dat veel inwoners de laatste week een zelfbedacht LoveLife Diner gaan koken voor ouders, vrienden of kennissen. Gasten nemen als bedankje dan geen bos bloemen of een fles wijn mee maar maken een donatie voor baanbrekend kankeronderzoek over naar Fight cancer. Televisiekok Ramon Beuk heeft zich enthousiast aan de landelijke actie LoveLife Diner verbonden. Iedereen die meedoet ontvangt daarom gratis zijn kookboek ‘Wayooh!’. Aanmelden met een LoveLife Diner kan via fightcancer.nl/lovelifediner. Bestuurslid Marika Pruis heeft inmiddels 8 diners georganiseerd. Aanstaande maandag is haar laatste. “Koken om geld op te halen is een leuke mogelijkheid, maar gewoon een bedrag overmaken is vanzelfsprekend ook prima”, aldus Marika.

Ramon Beuk bij Spijkerman?

Er ligt wellicht nog meer in het verschiet voor Marika. Tot dusverre heeft ze 1200 euro opgehaald en staat daarmee landelijk gezien op de tweede plek. Degene die bovenaan staat, heeft tot nu toe 1465 euro binnen. “Degene die aan het einde van de actie bovenaan staat, krijgt een privé kooksessie van Ramon Beuk. Mocht het zo zijn dat ik aan het einde van de rit eerste sta, nodig ik Ramon Beuk uit bij Spijkerman Eten & Drinken en vraag hem of hij komt koken op de clubavond van onze rotary. Ik heb het met Frans Spijkerman besproken, hij vindt het geweldig”, zegt de immer enthousiaste en ondernemende Marika.      

Belang kankeronderzoek

Ook met de actie LoveLife Diner vraagt Fight cancer aandacht voor het belang van kankeronderzoek. Fight cancer Purmerend-Beemster is aangesloten bij deze landelijke stichting. Kanker is een ziekte waar een op de drie Nederlanders mee te maken krijgt. Mick Smits, sinds kort voorzitter van de afdeling Purmerend-Beemster: “Het doel van Fight cancer is het bevorderen van bewustwording over het belang van kankeronderzoek door het organiseren van fondsenwervende evenementen.” Bestuurslid Manja van der Weit zegt aanvullend: “Fight cancer benadrukt ook het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker én voor hun naasten of nabestaanden.” 

Eten is liefde

De gezamenlijke avondmaaltijd is ook een plek van saamhorigheid en verbinding, want eten is liefde. Het gaat ook bij de actie LoveLife Diner niet om uitgebreide ingewikkelde maaltijden bereiden, maar om met gasten gezellig lekker eten. De beginnende of gevorderde amateurkok of- koks bepalen zelf wat ze thuis op tafel zetten, van simpel tot uitgebreid, maar altijd lekker. Voor dat lekkere eten kunnen de gasten bedanken door een bedrag voor kankeronderzoek over te maken naar Fight cancer. Fight cancer heeft de ANBI-status. Kijk voor meer informatie op fightcancer.nl

Rechtstreeks doneren kan via de volgende link: https://www.fightcancer.nl/fundraisers/marikapruis/love-life-diner



Ramon Beuk.