Beemsterlinge Rachel Plaggenburg uitgeroepen tot buurtsportcoach van het jaar

Algemeen
Rachel Plaggenburg uit Middenbeemster is uitgeroepen tot buurtsportcoach van het jaar.
Rachel Plaggenburg uit Middenbeemster is uitgeroepen tot buurtsportcoach van het jaar. (Foto: aangeleverd)

MIDDENBEEMSTER - Buurtsportcoach Rachel Plaggenburg van Team Sportservice voor de gemeentes Landsmeer en Waterland is afgelopen donderdag uitgeroepen tot Buurtsportcoach van het jaar 2021. Tijdens de landelijke Kennisdag Brede Regeling Combinatiefuncties werd bekend gemaakt dat de Beemsterlinge met maar liefst 60 procent van de stemmen de winst heeft binnen gesleept. Rachel: “Het was een inspirerende dag waar ik weer veel nieuwe mensen heb leren kennen. Ik zag de winst niet aankomen, maar ben enorm blij en trots met deze titel.”

Alles in het werk van Rachel draait om verbinding. Ze heeft een actieve rol bij zowel het sport- als preventieakkoord. Hierdoor verbindt ze makkelijker, legt ze sneller lijntjes en voor de samenwerkingspartners is het makkelijk om één contactpersoon te hebben. Daarnaast maakt Rachel in haar werk optimaal gebruik van sociale mediakanalen en weet ze met haar creatieve vlogs en promotiefilmpjes veel zichtbaarheid te creëren voor onze beweegactiviteiten.

Inspiratie

Rachel wil met haar manier van werken als buurtsportcoach voor de gemeentes Landsmeer en Waterland een inspiratie zijn voor andere buurtsportcoaches. “Ik hoop dat ik samen met alle andere buurtsportcoaches steeds meer bekendheid kan creëren voor wat wij doen. Door creatief te zijn en bijvoorbeeld veel te delen op social media. Het is het mooiste als wij over een aantal jaar op een feestje of verjaardag niet meer hoeven uit te leggen wat voor werk wij doen.”

Ontwikkeling

Rachel ontving de prijs tijdens de landelijke Kennisdag Brede Regeling Combinatiefuncties uit handen van Martijn Kooijman. Naast een cheque ter waarde van € 1.500,- die zij mag investeren in haar werk of persoonlijke ontwikkeling, heeft ze een sporttas van Nijha b.v. BV ontvangen en een ontwikkeltraject van SportWorks om een jaar lang haarzelf te ontwikkelen op persoonlijk gebied. 

Rachel: “De cheque ga ik gebruiken om een cursus van het Athletic Skill Model te volgen. Dit model heeft te maken met de motorische ontwikkeling van kinderen. Hier leer je waarom het belangrijk is voor kinderen om meerdere sporten te volgen en niet maar één sport. Ik wil hier een specialist in worden zodat ik ook aan verenigingen en clubs kan uitleggen waarom dit belangrijk is en dat zij daardoor nog beter gaan samenwerken.”