Burgemeester Don Bijl feliciteert de 100-jarige Ton van Koert

Algemeen
De 100-jarige Ton van Koert wordt in de bloemetjes gezet door burgemeester Don Bijl.
De 100-jarige Ton van Koert wordt in de bloemetjes gezet door burgemeester Don Bijl. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Purmerender Ton van Koert vierde afgelopen zondag zijn 100ste verjaardag. Een bijzondere dag en een goede reden voor burgemeester Don Bijl om hem een bezoek te brengen en te feliciteren in de Tien Gemeenten waar Ton woont.

Ton van Koert is geboren op 27 februari 1922 in Bussum maar verhuisde op jonge leeftijd met het gezin naar Amsterdam-Noord. Op 25 jarige leeftijd trouwde hij met Annie Sijmons en bijna 35 jaar woonden ze in het zogeheten terrasdorp. In 1986 zijn zij verhuisd naar de Gors in Purmerend waar ze samen ruim 30 jaar hebben gewoond. Ze kregen drie kinderen, een jongen (Ton jr.) en twee meisjes (Marianne en Tineke). Ton heeft zijn hele leven, tot zijn pensioen op 62-jarige leeftijd, gewerkt bij een effectenkantoor in Amsterdam waar hij op 16-jarige leeftijd begon.

Bezig mannetje

Zijn kinderen noemen hem een ‘bezig mannetje’. Hij was bij de padvinderij en is daarmee naar Rome geweest, op de fiets met kameraden van de padvinderij. Samen met Annie heeft Ton heerlijke jaren doorgebracht op de volkstuin in Amsterdam-Noord die zij samen hadden. Hij is een liefhebber van tuinieren en dat kon je ook terugzien in de tuin. Daarnaast kan hij heel mooi schilderen en tekenen.

Ton heeft Annie bijna tien jaar verzorgd omdat zij leed aan dementie. Op 12 februari 2012 waren zij 65 jaar getrouwd. In 2013 overleed Annie. In 2019 is hij verhuisd naar de Tien Gemeenten waar hij het heel erg naar zijn zin heeft. Vroeger vertelde Ton aan iedereen in zijn omgeving over een ontmoeting met een waarzegster. Na het lezen van zijn hand zag zij dat hij een uitzonderlijke hoge leeftijd zou bereiken. Dat is hem gelukt! Van harte gefeliciteerd!