Dennis Tevreden nieuwe hoofdtrainer FC Purmerend zondag

Algemeen
Tevreden gezichten na het ondertekenen van het contract met Dennis, hier geflankeerd door Brian van Gils en Nel Persenaire (bestuursleden Technische Zaken).
Tevreden gezichten na het ondertekenen van het contract met Dennis, hier geflankeerd door Brian van Gils en Nel Persenaire (bestuursleden Technische Zaken). ((Foto: Han Giskes))

PURMEREND - Nadat begin dit jaar is aangegeven dat Bart Hoogland zijn trainerscarrière afsluit bij zijn club FC Purmerend, is deze week zijn opvolger intern bekend gemaakt door het bestuur. Dennis Tevreden, momenteel al actief binnen de vereniging als trainer, gaat de volgende stap in zijn carrière maken als hoofdtrainer van de zondagselectie voor het seizoen 2022/2023. 

“Vanaf het moment dat Bart de club heeft geïnformeerd, hebben zich verschillende kandidaten aangemeld voor de ontstane vacature. Samen met Vincent Gorter, die aanblijft als assistent, Rob Bloemkolk vanuit VTZ en een gevarieerde afvaardiging van de spelersgroep zijn wij aan de slag gegaan. Nadat wij weloverwogen met de verschillende mogelijke trainers hebben gesproken, is vervolgens de keuze gemaakt voor Dennis Tevreden”, zegt Brian van Gils, bestuurslid Voetbal Technische Zaken. 

Dennis Tevreden is als speler ooit begonnen bij Herenmarkt en is via DWS naar Turkiyemspor, Telstar, KBV, Blauw-Wit en afsluitend bij FC Purmerend geëindigd. Als jeugdtrainer is hij actief geweest bij Blauw Wit, Turkiyemspor en fc Purmerend en als hoofdtrainer senioren bij KBV, ZTS en als assistent trainer bij Fortuna Wormerveer. 

Blijven ontwikkelen

“Mijn ambitie is om deze selectie te blijven ontwikkelen. Voetbal is mijn passie en breng dit dan ook graag over waarbij ik het maximale rendement uit deze spelers wil halen. Dit op persoonlijk gebied maar ook in teamverband. Door middel van mijn ervaring op sociaal gebied maar vooral ook op mijn trainerskwaliteiten, denk ik dat ik deze groep met nieuwe uitdagingen persoonlijk kan ontwikkelen”, aldus Dennis.  

“De match tijdens het gesprek op technisch vlak met de spelersgroep en zijn assistent, hebben voor ons als bestuur samen met VTZ de doorslag gegeven om Dennis de kans te geven een volgende fase in zijn trainerscarrière te vervolgen binnen de club waar hij al actief is. Waar hij als jeugdtrainer (JO14-1) en huidige trainer van onze damesselectie (3 jaar) succesvol is geweest, heeft hij al eerder deel kunnen uitmaken van een heren selectie als hoofdtrainer en assistent, voor hij bij FC Purmerend terecht is gekomen. Met Dennis zien wij dan ook een trainer die gericht op het beleid van de club, en met een frisse en nieuwe blik op deze selectie, hen verder zal ontwikkelen naar de toekomst. Hierbij ook oog zal hebben voor de jeugd die eraan zal komen”. 

Stokje overdragen

Voor nu heeft Tevreden nog de missie om het seizoen goed af te sluiten met zijn huidige teams, zodat hij daar het stokje uiteindelijk kan gaan overdragen. Hierdoor ontstaan er twee vacatures voor de talentvolle JO14-1 die uitkomt in de derde divisie en de damesselectie die uitkomt in de derde klasse. Hoogland staat nog met enorm veel inzet en energie wekelijks voor de huidige zondagselectie. Ook voor hem zou het schitterend zijn om op gepaste wijze afscheid te nemen van de groep aan het einde van dit seizoen. FC Purmerend ziet als club dan ook uit naar een sportief vervolg en succesvol voorjaar.