Alberdien Kaptein-Commandeur 100 jaar

Algemeen
Burgemeester Don Bijl meldde zich met een fikse bos bloemen.
Burgemeester Don Bijl meldde zich met een fikse bos bloemen. (Foto: Evert Ruis)

BEEMSTER - Op maandag 18 april is mevrouw Alberdien Kaptein-Commandeur 100 jaar geworden. Reden voor burgemeester Don Bijl om de eeuwelinge met een bezoekje en een fikse bos bloemen te verrassen. 

Alberdien Kaptein-Commandeur is geboren op 18 april 1922 in Den Hoorn op Texel als 8e uit een gezin met 10 kinderen. De familie woonde op een boerderij met koeien, paarden, varkens en schapen. Mevrouw Kaptein-Commandeur wilde eigenlijk onderwijzeres worden, maar dit was helaas niet mogelijk omdat het hele gezin meewerkte op de boerderij.

In 1939 ontmoette ze een leuke soldaat die op Texel was gelegerd. Door de oorlog werd het een lange verkeringstijd waarin ze elkaar niet veel konden zien. Op 21 mei 1947 konden ze dan eindelijk trouwen. Het echtpaar verhuisde naar Egmond, naar de boerderij van haar schoonouders, ze kregen er 3 dochters en 3 zoons.

 60-jarig huwelijk

Toen beiden rond de 70 jaar werden verhuisden ze naar Egmond aan Zee en genoten daar met volle teugen van het sociale leven. In 2007 vierden zij uitgebreid het 60-jarig huwelijksfeest. Helaas overleed haar echtgenoot enkele maanden later. Langzaamaan gingen de jaren tellen en ging thuis wonen helaas niet meer. In februari 2020 is mevrouw Kaptein-Commandeur verhuisd naar Huize Anna in Middenbeemster. Hier woont ze nog steeds en wordt ze liefdevol verzorgd.

 Verjaardag

Afgelopen maandag vierde Alberdien haar verjaardag in het bijzijn van haar jongere zussen van 97 en 98 jaar, haar 6 kinderen, 14 kleinkinderen en inmiddels 10 achterkleinkinderen .