Schrijf je nu alvast in voor de Marktstadrun op zondag 4 september

Algemeen
Het wordt weer dringen aan de start op 4 september.
Het wordt weer dringen aan de start op 4 september. (Foto: Anneke Beumer)

PURMEREND - Na twee jaar gedwongen afwezigheid vanwege de coronamaatregelen wordt de 10e editie van de Markstadrun op zondag 4 september gehouden. De voorinschrijving is sinds kort geopend. De afstanden zijn: 1 Engelse Mijl Kidsrun, 2 Engelse Mijl scholierenrun en de 4, 5 en 8 Engelse Mijl. Start en finish zijn zoals gebruikelijk op de Koemarkt.   

De organisatie en de vele vrijwilligers staan te popelen om de jubileumeditie van de Marktstadrun tot een extra groot succes te maken. De voorgaande negen edities waren dat zeker. Gebleken is dat de Marktstadrun een vaste plek heeft gekregen in de voorbereiding van deelnemers naar wedstrijden als de Dam tot Damloop en de Amsterdam Marathon. Het aantal deelnemers werd jaarlijks groter. In 2019 verschenen zo’n 1.800 deelnemers, van jong tot oud aan de start van de verschillende lopen.

Traditiegetrouw staat de run garant voor één groot feest. De fanatieke hardloper ziet de Marktstadrun als ultieme voorbereiding op de Dam tot Damloop, die een week later op de kalender staat. 

Het zijn niet alleen de populaire afstanden die deelnemers triggert om mee te lopen. Ook de prettige sfeer, de muzikale optredens en alles eromheen maken van de Marktstadrun een aanrader voor jong en oud.

Rodi Media/Purmerends Nieuwsblad is als mediapartner verbonden aan het sportieve evenement. Voorinschrijven kan via de button op de website www.marktstadrun.nl