Inspiratiesessies bij Muziekschool Waterland

Algemeen
Geslaagde eerste inspiratiesessie van de Muziekschool.
Geslaagde eerste inspiratiesessie van de Muziekschool. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Al 60 jaar inspireert Muziekschool Waterland vele tienduizenden leerlingen in de regio Waterland, daarnaast geven ze 10 jaar les in alle 64 basisscholen. Een goede reden voor een groot feest. Er staan tal van activiteiten in de planning waaronder een tour van inspiratiebijeenkomsten langs de gemeente Waterland, Edam-Volendam, Wormerland en Purmerend/Beemster om hen te bedanken voor het vertrouwen en om samen stil te staan bij het belang van muziekeducatie in de basisscholen.

Op donderdag 21 april vond de eerste bijeenkomst plaats in de Gemeente Waterland met wetenschapsjournalist Mark Mieras. De volgende inspiratiebijeenkomst vindt plaats op maandag 9 mei in Theater de Purmaryn. Wetenschapsjournalist Mark Mieras vertelt waarom ‘muziek het verschil maakt’ en beroemd bandeonist Carel Kraayenhof zal samen met een ensemble van viooldocenten van Muziekschool Waterland het geheel muzikaal omlijsten.

College, raadsleden en het onderwijs zijn uitgenodigd voor deze bijeenkomst maar muziekliefhebbers zijn van harte welkom als er nog plaatsen vrij zijn. Zie nieuws op de site van Muziekschool Waterland www.muziekschoolwaterland.nl voor het opgaveformulier.