Meet & Greet met Bert Kops

Algemeen
Purmerender Bert Kops.
Purmerender Bert Kops. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Op zaterdag 14 mei kan je in Bibliotheek Purmerend kennismaken met Bert Kops, één van Nederlands succesvolste worstelaars. Van 14.00 tot 15.30 uur kan je een kopje koffie drinken met Purmerende. En uiteraard luisteren naar het verhaal over zijn boeiende leven. 

Zaterdag 14 mei van 14.00 tot 15.30 uur in de Bibliotheek

Worstelfenomeen Bert Kops (59) is veelvoudig Nederlands Kampioen geworden en traint nu nog verschillende topvechters en bekende Nederlanders in de sportschool die hij samen met zus Greetje runt aan de Amsterdamse Weesperzijde. Hij vertelt openhartig over zijn bijzondere familie, de Olympische Spelen in 1972, zijn sportvrienden tot aan zijn passie voor vechtsport. Het komt allemaal voorbij deze middag.

Zijn biografie Kops!, geschreven door Gerlof Leistra, kan je ter plaatse kopen en laten signeren. Om thuis nog meer te weten te komen over deze sympathieke Purmerender.

Beveiliger

De vader van Bert, Bert sr. (vroeger ook een worstelfenomeen), kocht destijds de sportschool voor junior. Met een reden. ‘‘Ik werkte toen als beveiliger bij Casa Rosso en vond het eigenlijk wel prima. Overdag wat trainen, ’s avonds werken.’’ Eind jaren ’70, begin jaren ’80 kwam Kops in aanraking met duistere figuren.

Ik ben best trots op wat ik heb bereikt

‘‘Ze vonden het allemaal wel interessant om mij te kennen. Ik zag daar aanvankelijk helemaal geen gevaar in, maar mijn vader vond het maar niks en vandaar dat hij de sportschool kocht.”

In de sportschool van Greetje en Bert Kops trainen naast topvechters diverse bekende Nederlanders. ‘‘Achteraf kijk ik met gemengde gevoelens terug op mijn leven. Ik heb spijt van bepaalde dingen. Bijvoorbeeld dat ik me te veel heb laten leiden. Terugkijkend zie ik wel een mooie carrière. Ik ben trots op wat ik heb bereikt’’, liet Bert vorig jaar aan het Purmerends Nieuwsblad weten.

Zesde druk van boek

Eerder deed Bert Kops signeersessies bij De Artiest op de Koemarkt, bij de PlusMarkt en de Bruna in zijn woonplaats. In Amsterdam deed hij dat op de Nieuwmarkt en Albert Cuypmarkt. En nu dus in de Bibliotheek aan de Waterlandlaan. Zijn boek wordt inmiddels verkocht in de zesde druk.