Purmersteijn JO13-1 kampioen op hoogste niveau

Algemeen
Na promotie is nu ook de titel een feit.
Na promotie is nu ook de titel een feit. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Zaterdag 14 mei stond er een bijzondere wedstrijd voor de JO13-1 van Purmersteijn op het programma. Nadat zij in de Najaarscompetitie al gepromoveerd waren naar Divisie 1A (het hoogste niveau voor JO13-teams bij de amateurverenigingen!) wonnen zij de thuiswedstrijd tegen nummer drie AFC’34 met 3-2. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn zij daardoor niet meer in te halen door nummer twee Hollandia en werd het kampioenschap binnengehaald. 

Trainer-coach Fulgencio is meer dan trots op de titel en zijn spelers. “Uiteraard ben ik als trainer erg tevreden met wat mijn team heeft gepresteerd. Toen ik de spelersgroep leerde kennen, zag ik dat er erg veel kwaliteit in zat. Hierdoor kon ik de groep met een erg aanvallende instelling opleiden. We begonnen in de Divisie 2 en liepen daar het kampioenschap mis op één punt, maar promoveerden als beste nummer twee naar de Divisie 1. Een pittig niveau en vooraf hebben we niet durven denken aan het kampioenschap. Het is mijn eerste jaar als trainer bij Purmersteijn en ik krijg heel veel vertrouwen vanuit de club. De club kende ik als speler, maar de club is leuker en warmer dan ik altijd gedacht heb. Ik merk dat mensen van buiten over deze club andere gedachtes hebben. De spelers staan echter voorop en niet de club. Zo hoort het ook en daarom voel ik me hier ook erg goed”, vertelt hij over het succes.

Na afloop van de competitie wacht er nog een leuk toetje voor de spelers en hun trainers Fulgencio en Sheldon. De kampioenen van Divisie 1A, Divisie 1B, Divisie 1C en Divisie 1D spelen namelijk om het O13 kampioenschap van Nederland. Dit kampioenschap zal bestaan uit een halve finale en een finalewedstrijd.