Een goed matras helpt bij een goede nachtrust.
Een goed matras helpt bij een goede nachtrust. (Foto: Pixabay)

Dé trend van 2022: caravan matrassen op maat laten maken

Algemeen

Als u nieuw bent in de caravanwereld, bent u zich misschien niet bewust van het raadsel van het caravanbeddengoed waarmee velen van ons in de loop der jaren zijn geconfronteerd. Omdat er zo veel verschillende slaapopstellingen in verschillende caravans zijn, kan het moeilijk zijn om het beste caravan beddengoed te kiezen.

De keuze van uw beddengoed kan er gemakkelijk toe leiden dat u het te koud, te warm of gewoonweg ongemakkelijk krijgt. U wilt niet alleen beddengoed voor uw caravan meenemen dat u maximaal comfort biedt, maar u moet ook rekening houden met de ruimte. Hoeveel ruimte heeft u in uw caravan om alle mogelijke kussens, dekbedden, slaapzakken, matras toppers, of luchtbedden te bewaren? Ga daarom nu voor matrassen op maat voor caravans.

Het vinden van hoeslakens voor vaste caravanbedden

Matrassen in caravans, of het nu gaat om tweepersoonsbedden, eenpersoonsbedden of stapelbedden, zijn vaak niet gevormd zoals die in uw huis. Eilandbedden met afgeronde hoeken maken het gemakkelijker om rond de caravan te reizen.

Hoek tweepersoonsbedden zijn ook beschikbaar in caravans en RV’s. Een hoek van de matras wordt verwijderd om een betere toegang tot het toilet mogelijk te maken, dat meestal naast het bed is geplaatst. Als gevolg daarvan past een conventioneel tweepersoons laken voor de slaapkamer niet. Om eerlijk te zijn is het gebruik van een hoeslaken bij dit soort caravanbedden niet zo cruciaal als bij eilandbedden of afgesneden hoekmatrassen, vanwege de normale matrasvorm.

Toppings van traag schuim en niet-vaste caravanbedden

Nu hebben we de basisbehoeften voor caravanbeddengoed behandeld. Laten we verder gaan met de niet-vaste bedden. Een caravanbed dat overdag dienstdoet als zitruimte en ‘s nachts als bed. Het gebruik van traag schuim toppers voor niet-vaste caravanbedden is de laatste jaren steeds populairder geworden. Iedereen die wel eens op een niet-vast bed in een caravan heeft geslapen, zal begrijpen waarom, tenzij hij thuis een echt stevige matras heeft.

Waarom zijn caravankussens geen goede bedden op zichzelf?

Of de caravankussens alleen al een comfortabel bed vormen, is een kwestie van mening. Als u thuis een stevige matras hebt, zou u kunnen vinden dat slapen op de kussens van de caravan een aangenamere optie is.

Dit is niet het geval. Als u namelijk op een kussen gaat zitten dat niet gemaakt is van schuim met een hoge dichtheid, zult u uw gewicht niet kunnen dragen. Met schuim met een lage dichtheid zouden de houten latten onder de zitting zichtbaar zijn.

Het belang van hoge-dichtheid zitschuim

Wanneer u zit, is het grootste deel van uw gewicht geconcentreerd in een klein gebied, waardoor het gebruik van schuim met een hoge dichtheid noodzakelijk is. Hierdoor is het zowel ondersteunend als comfortabel. Als u gaat liggen, wordt uw gewicht echter over een groter oppervlak verdeeld.

Het resultaat is dat hetzelfde kussen, hoewel het veel steun geeft, weinig meegeeft, waardoor het aanvoelt als een zeer stevig matras. De kussens zijn bedoeld om eerst als zitkussen te worden gebruikt en daarna als bed. U zult dus een manier moeten vinden om ze om te vormen tot een zachter, comfortabeler bed. Voor vragen over op maat gemaakte matrassen kan u contact opnemen met de medewerkers van Seminautic.

Dit artikel valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Purmerend

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
De Purmer 400 jaar naar climax: ruim 10 dagen groot feest! Algemeen 23 jun, 15:00
Afbeelding
Jerry Huizinga mag naar huis Algemeen 23 jun, 13:34
Afbeelding
HV Vido gaat starten met rolstoelhandbal Algemeen 23 jun, 13:00
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Gastles over kansen, risico’s en verleidingen van IT-talent groot succes Algemeen 23 jun, 10:11
Afbeelding
Lach en een traan op verrassingsfeestje voor Oekraïense vluchtelingen Algemeen 23 jun, 10:00
Afbeelding
NKT Summerschool: vier dagen theatermaken Algemeen 23 jun, 07:07
Afbeelding
Vrijdagavond 24 juni Summer Night Shopping in binnenstad Algemeen 23 jun, 06:55
Afbeelding
De Zwermers: ode aan de kleurrijke en veelzijdige mens Algemeen 23 jun, 06:49
Afbeelding
Zaterdag 25 juni inloopmiddag Historisch Purmerend Algemeen 23 jun, 06:48
Afbeelding
Vlam sloeg over tijdens jongerenreis Algemeen 23 jun, 06:47
Afbeelding
Column burgemeester Don Bijl: “Risico van ontsporing is niet denkbeeldig” Algemeen 23 jun, 06:39
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief