Op vakantie gaan is voor sommigen een bijna onwerkelijke ervaring nadat het twee jaar lang zeer gelimiteerd toegestaan was.
Op vakantie gaan is voor sommigen een bijna onwerkelijke ervaring nadat het twee jaar lang zeer gelimiteerd toegestaan was. (Foto: aangeleverd

Vakantie: het mag eindelijk weer

Algemeen

We mogen eindelijk weer op vakantie! De afgelopen jaren waren zwaar voor grote delen van de bevolking. Door de coronacrisis ging het financieel slecht en konden complete sectoren tijdelijk geen geld verdienen. Inmiddels is er weer veel toegestaan. Daar maken veel mensen dankbaar gebruik van. Veel zaken die verboden waren lijken nu weer als nieuw. Op vakantie gaan is voor sommigen een bijna onwerkelijke ervaring nadat het twee jaar lang zeer gelimiteerd toegestaan was. Met name vliegvakanties waren uit den boze. Het spreekt daarom voor zich dat veel Nederlanders staan te popelen om eindelijk weer het vliegtuig in te stappen voor een welverdiende vakantie.

Een vakantie voelt ongewoon en baanbrekend

Vakanties waren zo lang verboden dat het bijna normaal leek. Gelukkig is het inmiddels allemaal anders. Mensen die jaren niet op vakantie zijn geweest krijgen bijna het gevoel dat ze iets illegaals doen. Maar die emotie maakt snel plaats voor andere gevoelens wanneer ze op de plaats van bestemming zijn. Je geniet ongetwijfeld nog meer van een reis wanneer je er zo lang op hebt moeten wachten. Wellicht krijg je zelfs het gevoel dat je voor het eerst op vakantie gaat.

Slim boeken en honderden euro’s besparen

Zo vlak na de coronacrisis is voor veel mensen niet het moment om een smak geld uit te geven aan een vakantie. Dat hoeft ook niet, zolang je maar weet waar je moet zoeken. Denk bijvoorbeeld aan de KLM werelddeal weken. Voor een spotprijs boek je een droomreis naar jouw favoriete bestemming. De werelddeal weken vinden een paar keer per jaar plaats. Slimme vakantiegangers die op zoek zijn naar de beste deals boeken hierdoor goedkoop een vakantie. Het geld dat je bespaart geef je vervolgens aan iets totaal anders uit. Een andere optie is om voor een extra luxe vakantie te kiezen nu je zoveel geld bespaart op de reis. Lees meer over de werelddeal weken en vind de ideale vakantie voor jou.

Vakanties zijn belangrijk voor je mentale gezondheid

De laatste tijd is er gelukkig steeds meer aandacht voor de mentale gezondheid. Het moderne leven wekt namelijk heel wat stress op. Je bent druk op je werk en je persoonlijke leven vraagt natuurlijk ook om de nodige aandacht. Het verzetten van je gedachten is vaak al een mooie stap om stress kwijt te raken. Een middagje in het park doet voor sommige mensen al wonderen. Maar je komt pas echt tot rust wanneer je meerdere dagen niks aan je hoofd hebt. Een vakantie is daarom ongelooflijk belangrijk voor je gezondheid en hoe gelukkig je door het leven gaat. Het is veel meer dan een mooie periode waarin je doet waar je zin in hebt. De effecten houden lange tijd aan zodat je ook de rest van het jaar klaar bent voor de uitdagingen die op je afkomen.

De ideale vakantie ziet er voor iedereen anders uit

Vakanties zijn enorm divers. Dat komt omdat iedereen anders is en zich een andere voorstelling maakt van de ideale reis. In de zon op het strand zitten is een populaire bezigheid tijdens de vakanties. Maar het ontdekken van flora en fauna is eveneens erg in trek. In het buitenland vind je nog gebieden met ongerepte natuur die in Nederland allang verloren zijn gegaan. Een trip naar een aantrekkelijke stad is ook erg geliefd. Je ontdekt de cultuur, gaat lekker winkelen of zit lekker ontspannen op een terras. Tijdens je vakantie doe je precies waar jij zin in hebt. Maak je geen zorgen over wat andere mensen vinden en kies voor de bestemming waar jij van droomt.

Last minute deals om honderden euro’s te besparen

Wie online naar reisjes zoekt komt er snel achter dat de prijzen sterk uiteenlopen. Je bespaart veel geld wanneer je de beste deals vindt. Last minute reizen zijn inmiddels helemaal ingeburgerd. Hoewel nog lang niet iedereen er gebruik van maakt. Op vakantiedealz.nl vind je reizen naar aantrekkelijke vakantiebestemmingen voor een spotprijs.

Waarom last minute zo onvoorstelbaar goedkoop is

Soms lijken de prijzen van een last minute trip wel een grap, zo laag zijn ze. Maar er is wel degelijk een verklaring voor. Reisbureaus en vliegtuigmaatschappijen proberen hun reizen uiteraard zo duur mogelijk te verkopen. Daarom bieden ze de trips eerst voor een zo hoog mogelijke prijs aan. Die daalt geleidelijk naarmate de datum van het vertrek dichterbij komt. Wanneer er plaatsen overblijven beginnen ze een beetje in paniek te raken. Het is namelijk belangrijk om de hele reis vol te boeken. De prijzen gaan omlaag en degenen die als laatste boeken betalen veel minder dan de vroege vogels. Het mooie is dat de populairste locaties nog beschikbaar zijn. Heb jij al een vakantiebestemming in gedachten?

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Purmerend

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
HV Vido gaat starten met rolstoelhandbal Algemeen 23 jun, 13:00
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Gastles over kansen, risico’s en verleidingen van IT-talent groot succes Algemeen 23 jun, 10:11
Afbeelding
Lach en een traan op verrassingsfeestje voor Oekraïense vluchtelingen Algemeen 23 jun, 10:00
Afbeelding
NKT Summerschool: vier dagen theatermaken Algemeen 23 jun, 07:07
Afbeelding
Vrijdagavond 24 juni Summer Night Shopping in binnenstad Algemeen 23 jun, 06:55
Afbeelding
De Zwermers: ode aan de kleurrijke en veelzijdige mens Algemeen 23 jun, 06:49
Afbeelding
Zaterdag 25 juni inloopmiddag Historisch Purmerend Algemeen 23 jun, 06:48
Afbeelding
Vlam sloeg over tijdens jongerenreis Algemeen 23 jun, 06:47
Afbeelding
Column burgemeester Don Bijl: “Risico van ontsporing is niet denkbeeldig” Algemeen 23 jun, 06:39
Afbeelding
De Marimba flikt het en wordt Nederlands schoolvoetbalkampioen Algemeen 22 jun, 17:30
Afbeelding
Arjan Heiner nieuwe gemeentesecretaris Purmerend Algemeen 21 jun, 16:09
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Purmerend

Op Rodi Purmerend volg je het laatste nieuws uit Purmerend. Rodi Purmerend informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Purmerend

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Purmerend in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief