Organisatie kortebaandraverij Purmerend en Rodi Media slaan opnieuw handen ineen

Algemeen
Robert en Marco Kuiper (midden) van de harddraverijvereniging Prins Bernhard proosten met Jacob Ruig (rechts) en John Bontje van Rodi Media.
Robert en Marco Kuiper (midden) van de harddraverijvereniging Prins Bernhard proosten met Jacob Ruig (rechts) en John Bontje van Rodi Media. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - De samenwerking bestond al vele jaren, maar door het overlijden van Mister Kortebaan Jan Kuiper, in november vorig jaar, is organisatorisch sprake van een iets andere situatie. Waardoor beide partijen opnieuw met elkaar om de tafel gingen. Het resulteerde in een nieuwe samenwerking. Deze komt er in het kort op neer dat Rodi Media/Purmerends Nieuwsblad als mede-hoofdsponsor en mediapartner aan de kortebaandraverij verbonden blijft. Op de tweede donderdag van september is het weer zover. Dan wordt in de binnenstad van Purmerend de eerste draverij na Corona georganiseerd. Hoe kan het anders volledig in de geest van Jan Kuiper.

Reken maar dat de man die 18 jaar lang dé ‘reünie’ van Purmerenders en oud-Purmerenders - onder welke naam de kortebaandraverij ook wel bekend staat - organiseerde, wordt geëerd. “Mijn vader heeft het evenement gebracht waar het nu staat; als een huis. Natuurlijk hebben wij onze eigen ideeën op tafel gelegd, maar daar wist mijn vader alles van. Voordat wij het overnamen, hebben we dat allemaal met hem besproken en hij heeft het allemaal positief beoordeeld. Het is dus niet zo dat we de boel nu ineens helemaal omgooien. Met de gedachtengang van Jan blijft het evenement zoals het was”, aldus Robert Kuiper mede namens de andere bestuursleden Marco Kuiper, Jan Peter Dompeling, Gertjan Otto en Bas Hillecamp, de andere bestuursleden.

Langs het parcours van de kortebaandraverij op donderdag 8 september komt prominent de spiksplinternieuwe Jan Kuiper Lounge te staan; een tent speciaal voor sponsors en genodigden, voorzien van een 16 meter lange bar, podium, nieuwe belichting en geluid. Daarnaast worden de veiligheidseisen aangepast.