Gemeente schenkt 3.750 prentenboeken aan basisonderwijs en peuteropvang

Algemeen
Leerlingen van basisschool Parelhof met de prentenboeken. Links Henk Schulte van Het Leesteken en rechts achter wethouder Thijs Kroese.
Leerlingen van basisschool Parelhof met de prentenboeken. Links Henk Schulte van Het Leesteken en rechts achter wethouder Thijs Kroese. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Vrijdag 20 mei hebben leerlingen tot en met groep 4 van basisschool Parelhof prentenboeken gekregen in het kader van de campagne ‘Geef een prentenboek cadeau.’ In totaal heeft de gemeente deze week 3749 boeken gegeven aan leerlingen van basisscholen en peuteropvang in Purmerend en Beemster. De campagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ bestaat alweer 5 jaar. Dit lustrumjaar is er gekozen voor de klassieker ‘Ik zou wel een kindje lusten’ van Sylviane Donnio en Dorothée de Monfreid (ill.). 

Wethouder Thijs Kroese steunt de actie: “Lezen is ontzettend leuk én belangrijk en daarom ondersteunen we dit initiatief van harte. Deze actie is misschien voor veel ouders ook een mooie aanleiding om weer meer samen te gaan lezen. Kinderen worden er heel blij van en het leidt vaak tot de meest uiteenlopende gesprekken. Heel leerzaam!’” 

Boekhandel Het Leesteken heeft de prentenboeken gratis rondgebracht bij de scholen en opvang. Eigenaar Henk Schulte: “Wij ondersteunen dit belangrijke initiatief al jaren. Geweldig dat de gemeente het telkens initieert en vanzelfsprekend brengen wij de boeken met liefde naar de scholen. Lezen is veel belangrijker dan wij denken: het geeft kinderen een eigen wereld, stimuleert hun fantasie en creativiteit en zorgt voor een betere taalontwikkeling. Je kunt niet vroeg genoeg met (voor)lezen beginnen.”

De campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn of haar kamer heeft staan, met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

Kijk voor meer informatie op https://geefeenprentenboekcadeau.nl.