Deelnemers genoten van Life Goals voetbaltoernooi

Algemeen
Er werd op het scherpst van de snede maar zeker sportief e v
Er werd op het scherpst van de snede maar zeker sportief e v (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Elf Life Goals teams uit het hele land namen op het terrein van FC Purmerend aan een 6 x 6 voetbaltoernooi. Het team van het Leger des Heils uit Utrecht won het toernooi, Life Goals Purmerend ontving de Fair Play Cup. José van FC Nyma Boys uit Nijmegen ging naar huis als beste speler van het toernooi. Hij was tijdens het voetbaltoernooi het meest betrokken, hulpvaardig en positief. Wethouder Sport Mario Hegger opende met een trap tegen de bal het Life Goals 6x6 voetbaltoernooi.

Naast een sportief moment is het landelijke voetbaltoernooi voor de voetballers van de gemengde teams ook plezier, ontmoeting en verbinding. Stichting Life Goals richt zich op mensen die om welke reden dan ook zijn vastgelopen in het leven en ziet sport als een doeltreffend middel voor nieuw perspectief. Dit sluit aan bij de pijlers ‘inclusief sporten’ en ‘positieve sportcultuur’ uit de gemeentelijke sportvisie. 

Een onderdeel van het toernooi was een gesprek over gezondheid en eten. Voor de voetballers was er gratis fruit, koffie, thee en lunch. Het fruit vond gretig aftrek. Het 6x6 voetbaltoernooi is mede mogelijk geweest door de inzet van vrijwilligers waaronder die van de sportkantine van FC Purmerend. 

Deelnemende teams

De elf voetbalteams waren van Life Goals Amersfoort, Life Goals Purmerend, Alkmaar Ontmoet, Werkom Waterland-Zaanstreek, Leger des Heils Hoorn, Leger des Heils Utrecht, FC Nyma Boys uit Nijmegen, Reakt Hoorn, Purrie (spelers van Clup Welzijn en Handhaving gemeente Purmerend), Nieuwe Purmerenders en sportorganisatie Spurd. De organisatie van het voetbaltoernooi was in handen van Life Goals Purmerend. 


Sport als middel

Life Goals Purmerend organiseert sport- en beweegactiviteiten voor sociaal kwetsbare mensen. Sport is een middel om zelfvertrouwen, discipline, respect en doorzettingsvermogen te versterken. Het idee is dat sport en bewegen belangrijk zijn voor iedereen, óók voor mensen die moeite hebben aangesloten te blijven bij de maatschappij of zich niet op hun gemak voelen bij reguliere sport- en beweegaanbieders. Voor hen kan sporten/bewegen in een rustig en veilig sportklimaat het vonkje zijn om weer in beweging te komen.

Het wekelijks aanbod sportieve activiteiten van Life Goals in Purmerend bestaat uit sport & spel, voetbal, kickboksen en bootcamp. Sporten gebeurt onder begeleiding van door Life Goals Nederland opgeleide Maatschappelijke Sportcoaches. Zij zijn met hun betrokkenheid, enthousiasme en deskundigheid bepalend voor het succes van het Life Goals programma. Zij coachen niet om het winnen, maar hebben vooral oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers.

Het aanbod Life Goals activiteiten met tijden en locaties in Purmerend staat op www.spurd.nl/life-goals-purmerend.