Purmersteijn heeft er weer dertig keepers bij

Algemeen
Alle keepers bij elkaar. Linksachter Cor Oltenhof, middenachter Nordin Bakker.
Alle keepers bij elkaar. Linksachter Cor Oltenhof, middenachter Nordin Bakker. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Afgelopen week was er weer de jaarlijkse keepersclinic bij V.P.V. Purmersteijn. Dit jaar ontvingen maar liefst dertig jeugdige voetballers hun keepersdiploma en bijbehorende medaille. Twee van hen werden als talentvolle keepers naar voren gehaald en ontvingen een beker. De speciale keeperstrainingen bij de club slaan duidelijk aan. “Het wordt elk jaar groter”, zegt jeugdtrainer Cor Oltenhof. “Er komen steeds meer keepers bij, voor volgend jaar is er zelfs een wachtlijst.”

Tijdens de clinic maakten Nordin Bakker van Almere City en Giovanni van Wijs, de jeugdkeeper van Ajax, hun opwachting. Ze werden door hun publiek bestookt met vragen. Cor: “Er waren zoveel vragen, dat was ontzettend leuk om te zien. Dat was echt een groot succes. Door bekende namen binnen te halen laten we ook zien dat we echt serieus bezig zijn hiermee.” 

Keeperstrainingen

Inmiddels voor het derde jaar zet de voetbalvereniging op deze manier de focus op de keepers. Zij hebben twee tot drie keer per week hun eigen training. De insteek is om het keepersvak aantrekkelijker te maken en dat werkt. “Het doel is om te laten zien dat het keepersvak echt leuk is, maar ook om de keepers klaar te stomen voor het betaald voetbal als ze dat willen.”

Betrokken ouders

“We krijgen alle ondersteuning van VTZ en het jeugdbestuur om dit allemaal neer te zetten en gaande te houden. Maar ook de betrokkenheid van de ouders is enorm. Ze zijn er altijd bij tijdens de trainingen en voor zo’n clinic krijgen we veel hulp van hen om het organisatorisch rond te krijgen. Dat is echt fantastisch. Dat mag ook wel ‘s gezegd worden.”

Purmersteijn wil langs deze weg P&B timmerbedrijf uit Purmerend bedanken voor de sponsoring van het afgelopen seizoen.