‘Ode aan de Beemstervrouw’ tot en met eind juli te zien in Fort bij Spijkerboor

Algemeen
Een van de kunstwerken van Jeroen Hermkens.
Een van de kunstwerken van Jeroen Hermkens. (Foto: aangeleverd)

BEEMSTER - Zondag 22 mei was in het Fort bij Spijkerboor de officiële opening van de tentoonstelling ‘Ode aan de Beemstervrouw’. Veertien Beemster vrouwen zijn geportretteerd door Jeroen Hermkens (1960) beeldend kunstenaar uit Utrecht, in litho, gouache en pentekening. 

De vrouwen zijn puur natuur afgebeeld, zoals de pure sfeer van de Beemster is. De expositie is georganiseerd in samenwerking met VISIT Beemster en presenteren we in het jaar van de gemeentelijke fusie met Purmerend in 2022. Nog één keer de Beemster in het licht. Hoe verbeeld je de schoonheid van deze mooie polder beter dan door de natuurlijke schoonheid van de vrouw? 

Scheppingskracht

Vrouwelijk naakt staat voor scheppingskracht. Scheppingskracht is een bron van leven. Creativiteit, een onuitputtelijke bron die voor iedereen toegankelijk is. 

Het vrouwelijk Beemsternaakt staat voor al het goede dat de Beemster te bieden heeft in een natuur die groeit en bloeit. 

‘What you see is what you get’, zo omschrijft kunstenaar Hermkens de Beemstervrouw. Purmerend mag weten met wie ze gefuseerd is: met de Beemsterling die laat zien wie zij is en graag open communiceert. Wat ons betreft de basis voor een goede gezamenlijke toekomst. 

De expositie is te zien vanaf de Open Dag Beemster op 26 mei, en daarna elke zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur tot en met 31 juli in het Fort bij Spijkerboor. Meer informatie op de site van VISIT Beemster of goedekunstzaken.nl.