Elektrisch zonnescherm: dit is waarom jij het zou moeten aanschaffen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels)

Ben je ooit op bezoek geweest bij iemand die een elektrisch zonnescherm in de tuin heeft geïnstalleerd? Dat is leuk speelgoed toch? Later ga je erover nadenken of het ook iets zou zijn voor je eigen woning. Je wikt en weegt maar het lukt je niet om de knoop door te hakken. Als jij op het randje zit en eigenlijk op zoek bent naar dat laatste zetje dan moet je deze pagina zeker even lezen. We leggen je namelijk uit waarom ook jij een elektrisch zonnescherm zou moeten aanschaffen.

Waarom moet jij een elektrisch zonnescherm aanschaffen?

Omdat het praktisch, leuk en comfort verhogend is. Nou, succes verder met je zoektocht en veel plezier met je aankoop! Wat, wil je toch wat meer onderbouwing en uitleg? Vooruit dan maar, we zouden het namelijk heel jammer vinden als je deze beslissing blijft uitstellen om later tot de ontdekking te komen dat het een fantastische aanvulling is op jouw woning. We vallen met de deur in huis en gooien alvast wat voordelen over tafel:

* Geniet vaker en langer van je eigen tuin.

* Klimaatcontrole op het terras op ieder moment van de dag.

* Bedien de zonwering vanaf iedere locatie, ook buiten de woning.

* Koppel het zonnescherm aan andere slimme apparaten.

* Voorkom voortijdige slijtage met een elektrisch systeem.

We hebben genot als eerste genoemd omdat we vinden dat jezelf verwennen eigenlijk een basisrecht moet zijn. Een dak boven je hoofd, eten op tafel en kleren aan je lijf zijn eerste levensbehoeften maar je werkt niet alleen voor deze zaken. Je wilt natuurlijk ook kunnen genieten en daarvoor hoef je echt niet naar exotische oorden af te reizen. Een elektrisch zonnescherm maakt van een tuin een privé park waar je tot rust kunt komen en even helemaal jezelf kunt zijn.

Waar begin je met een elektrisch zonnescherm?

Als het gaat om huisautomatisering dan moet je natuurlijk bij Somfy zijn. Hoezo natuurlijk? Misschien heb je nog niet eerder gehoord van dit merk. Bij smart home denk je eerder aan Hue lampen of een Nest luidspreker met Google Assistent. Somfy is een Frans bedrijf dat wereldwijd slimme oplossing aanbiedt voor zowel bedrijven als consumenten. Met name voor kantoorgebouwen, zorginstellingen en andere gebouwen hebben ze hun sporen verdiend in automatisering. Je kunt ook een zonnescherm thuis elektrisch maken met een motor van dit bedrijf. Die motor is weer gekoppeld met een afstandsbediening en/of een app voor jouw slimme apparaten. En dan komen die andere merken vanzelf weer bovendrijven want een smart home is een ‘connected home’. Een huis waar apparaten en diensten samenwerken voor nog meer woongenot!

Welk zonnescherm kiezen?

Meer over zonneschermen kun je vinden via de website van Somfy. Dit bedrijf maakt zelf geen schermen maar wel de hardware en software om ze te automatiseren. Je kunt via deze link ook direct zoeken naar een verkooppunt bij jou in de buurt. Heb je al zonwering met handmatige bediening? Dan is het heel goed mogelijk dat je het systeem met een uitbreiding alsnog kunt automatiseren. Bekijk de opties en stel je vragen, zo geniet ook jij snel van een elektrisch zonnescherm en alle voordelen die hiermee gepaard gaan!

Dit artikel valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie