De belangrijkste tips voor de werving van nieuw personeel

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Het kan lastig zijn. Want waar begin je met zoeken? En welke middelen zet je hiervoor in? We begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom lichten we in dit artikel toe hoe je het beste nieuw personeel kunt werven. 

Begin bij je eigen kanalen

Het zal in eerste instantie misschien niet in je opkomen, maar juist met je eigen kanalen kun je een eind komen. Via deze weg bereik je al de gewenste doelgroep, dus maak hier vooral gebruik van. Kies bijvoorbeeld een stuk op de website waar wordt vermeld dat je op zoek bent naar nieuw personeel. Mocht je organisatie verschillende socialmediakanalen beheren, zet deze dan ook vooral in. Social media is een belangrijk en vrijwel onmisbaar middel voor een bepaalde doelgroep. Het zou zonde zijn als je dit niet meeneemt in je wervingsplan.

Tot slot is de ouderwetse manier van werven zeker niet overbodig! Daar bedoelen we mond-tot-mondreclame mee. Deze manier van communicatie is ontzettend belangrijk om mee te nemen. Zorg dat je je personeel voldoende op de hoogte houdt van het proces, zodat zij de juiste informatie paraat hebben.

Maak gebruik van vacaturewebsites

Mocht je een geschikte kandidaat willen vinden, dan zijn er altijd voldoende vacaturewebsites. Er zijn zowel gratis als betaalde websites beschikbaar. Houd er wel rekening mee dat bij veel gratis websites je vacature nog wel eens kan verdwijnen achter het overige aanbod. Het is dus geen overbodige luxe om de betaalde varianten te overwegen. 

Het verschil tussen het inzetten van social media of een vacaturewebsite, is dat op een vacaturewebsite mensen echt gericht op zoek zijn naar een baan. Dat maakt de kans groter dat je uiteindelijk serieuze en enthousiaste sollicitanten spreekt. Op social media komt deze groep per toeval je oproep tegen. Het is natuurlijk wel prettig dat je de vormgeving en communicatie helemaal zelf in de hand hebt bij het inzetten van social media.

Slagen in het vinden van nieuw personeel

Mocht het niet lukken om de juiste personen te vinden, overweeg dan een plekje bij beurzen of deel flyers uit op straat. Het hangt grotendeels van je eigen inspanning af. De ene keer vind je binnen no-time een geschikte kandidaat, terwijl je een andere functie moeizaam ingevuld krijgt. Geen zorgen, dit komt altijd wel eens voor. Als je bovenstaande tips volgt, dan zijn wij ervan overtuigd dat je snel een nieuw personeelslid verwelkomt!

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie