In samenwerking met de gemeente Purmerend en ijssalon Multi-ijs mag WelzijnWonenPlus alle jonge mantelzorgers een gratis ijsje laten ophalen.
In samenwerking met de gemeente Purmerend en ijssalon Multi-ijs mag WelzijnWonenPlus alle jonge mantelzorgers een gratis ijsje laten ophalen. (Foto: aangeleverd)

Extra activiteiten in Purmerend in Week van de Jonge Mantelzorger

Algemeen

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Het zorgen voor een ander ervaren zij als normaal en het geeft ook voldoening, daarentegen kan het ook zwaar zijn. 

PURMEREND - Van 1 tot en met 7 juni is de landelijke Week van de Jonge Mantelzorger. WelzijnWonenPlus organiseert in samenwerking met MEE en Clup Welzijn activiteiten speciaal voor jonge mantelzorgers.

Vaak beseffen jonge mantelzorgers en mensen uit hun omgeving niet dat zij opgroeien in een situatie die anders is dan die van de meeste mensen. Het zorgen lijkt voor hen vanzelfsprekend en verloopt vaak vanzelf. Toch is het goed om stil te staan bij de gevolgen van deze zorgsituatie in het leven van een jong persoon. Kun je je nog wel goed genoeg concentreren op school als je zusje in het ziekenhuis ligt? Of moet je soms afspraken met vrienden afzeggen omdat je moeder niet alleen thuis kan zijn? 

Gratis ijsje

In samenwerking met de gemeente Purmerend en ijssalon Multi-ijs mag WelzijnWonenPlus alle jonge mantelzorgers een gratis ijsje laten ophalen! Ben jij of ken jij een kind of jongere, die zorgt voor of zorgen heeft over een naaste? Bel of app dan naar Floor Hemels via 06 38 93 19 80 van WelzijnWonenPlus, vervolgens krijg een tegoedbon toegestuurd voor een gratis ijsje bij ijssalon Multi-ijs in Purmerend. 

Alle jonge mantelzorgers in Purmerend zijn welkom op woensdag 1 juni in het Kinderparadijs aan het Trimpad 4. Vanaf 15.30 tot uiterlijk 19.30 uur is in samenwerking met stichting MEE en Clup Welzijn een gezellige middag/avond. Muziek, kletsen, spelletjes spelen, maar ook hutten bouwen en varen op een vlot. Op eigen gemaakt vuur barbecuen, pannenkoeken bakken en marshmallows roosteren. Daarnaast is Frantastic Facepaint (Instagram @frantasticfacepaint) aanwezig om de meest leuke creaties te schminken. Let op, zwemdiploma is verplicht om mee te kunnen doen met de activiteit.

Aanmelden kan bij Floor Hemels door te bellen of te appen naar 06 38 93 19 80.

Doe vooral mee.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Purmerend

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
De Purmer 400 jaar naar climax: ruim 10 dagen groot feest! Algemeen 23 jun, 15:00
Afbeelding
Jerry Huizinga mag naar huis Algemeen 23 jun, 13:34
Afbeelding
HV Vido gaat starten met rolstoelhandbal Algemeen 23 jun, 13:00
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Gastles over kansen, risico’s en verleidingen van IT-talent groot succes Algemeen 23 jun, 10:11
Afbeelding
Lach en een traan op verrassingsfeestje voor Oekraïense vluchtelingen Algemeen 23 jun, 10:00
Afbeelding
NKT Summerschool: vier dagen theatermaken Algemeen 23 jun, 07:07
Afbeelding
Vrijdagavond 24 juni Summer Night Shopping in binnenstad Algemeen 23 jun, 06:55
Afbeelding
De Zwermers: ode aan de kleurrijke en veelzijdige mens Algemeen 23 jun, 06:49
Afbeelding
Zaterdag 25 juni inloopmiddag Historisch Purmerend Algemeen 23 jun, 06:48
Afbeelding
Vlam sloeg over tijdens jongerenreis Algemeen 23 jun, 06:47
Afbeelding
Column burgemeester Don Bijl: “Risico van ontsporing is niet denkbeeldig” Algemeen 23 jun, 06:39
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief