Wooncompagnie en Leviaan tekenen voor individuele woningen in de Gors

Algemeen
Wethouder Harry Rotgans (midden) met Stefan van Schaik en Han Jetten.
Wethouder Harry Rotgans (midden) met Stefan van Schaik en Han Jetten. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Leviaan en Wooncompagnie tekenden maandag 30 mei de intentieovereenkomst voor een project van 14 tweekamerappartementen van ongeveer 43 m2 en 1 appartement van 23 m2 in de Gors. De start van de werkzaamheden staat gepland in het laatste kwartaal 2022 en zullen ongeveer een halfjaar duren. Naar verwachting krijgen de cliënten eind volgend jaar hun nieuwe woning.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw opende GGZ-instelling Leviaan een van haar eerste woonlocaties aan de Lisdoddestraat in wooncirkel De Gors. In vier eengezinswoningen woonden cliënten in slaapkamers met gedeelde badkamers en een gezamenlijke woonkamer. Leviaan vindt die opzet niet meer van deze tijd en vroeg woningcorporatie Wooncompagnie hier individuele woningen te realiseren. 

Echt eigen thuis

“Als Wooncompagnie willen we mensen in verschillende omstandigheden een fijne woning en woonomgeving kunnen bieden. Met de transformatie van deze onzelfstandige woningen naar zelfstandige appartementen creëren we voor deze mensen een echt eigen thuis in een voor hun vertrouwde omgeving”, zegt Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie.

Uitdaging

Wethouder Harry Rotgans ziet voor Purmerend een uitdaging als het gaat om passende huisvesting: “We moeten samen bekijken wat de cliënt en zijn omgeving nodig heeft en wat past daar het beste bij past. De goede samenwerking met de woningcorporaties en zorg-en welzijnsorganisaties helpen daar zeker bij.” 

Goede samenwerking

Han Jetten, bestuurder van Leviaan is ook blij met deze samenwerking: “Weer een grote stap van groepswonen naar individuele appartementen, als het mogelijk is ook in combinatie met gelegenheid voor ontmoeting van en voor de buurt. En daarmee weer een grote stap in het normaal wonen, ook met een beschermd wonen indicatie! Het was een lang traject maar mooi dat we dit in goede samenwerking met Wooncompagnie, gemeente en bewoners kunnen realiseren.”