Schilderijen van vader en zoon Bartels en werk van leden KunstWerkt

Algemeen
Schilderij van Arnold Bartels.
Schilderij van Arnold Bartels. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Het expositieseizoen bij Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk is geopend met een expositie van schilderijen van Arnold en Fons Bartels en driedimensionaal werk van leden van KunstWerkt, te weten Sarvia Castillo, Gertjan Dubbeld, Jeroen Klugt, Esther Rodenburg en Renske Ruiter. 

De in 2021 overleden Arnold Bartels ontwierp tijdens zijn werkzame leven graag een mooie vloer waarbij hij duidelijk oog had voor grafische prints. Na zijn pensionering nam hij de tijd om zijn hobby wat serieuzer te nemen. Samen met zijn zoon Fons namen zij schilderlessen bij Willem van Zuylen. De bezielende begeleiding van Willem in combinatie met zijn geduld en expertise zorgden ervoor dat zij beiden het beste uit zichzelf haalden op schildergebied. Zij laten op deze expositie diverse schilderijen zien.

Sarvia Castillo, Gertjan Dubbeld, Jeroen Klugt, Esther Rodenburg en Renske Ruiter laten allemaal driedimensionaal werk zien, gemaakt bij KunstWerkt bij Cultuurhuis Wherelant. KunstWerkt, kunsteducatie en coaching van Cultuurhuis Wherelant en REAKT. De exposanten maken 3D-werk, ieder op zijn/haar eigen wijze, keramische objecten maar ook 3D printwerk, dat hand beschilderd is. Activering en participatie door KunstWerkt!, kunsteducatie en coaching van Cultuurhuis Wherelant en Reakt

De Kerkhof-galerie en beeldentuin is te vinden aan de Overweersepolderdijk 24, Purmerend. U kunt de expositie bezoeken t/m zondag 12 juni op vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 13.00 tot 16.00 uur. Zie ook: www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl en volg de stichting op Facebook: stichtingkerkhofoverweersepolderdijk.

De tuin, waarin ook monumenten en beelden staan van Wil van Blokland, George van Heeteringen, Gerard Höweler, Co Latumahina en Godelieve Smulders is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur.

3D vaas van Jeroen Klugt.