Nancy trekt buurten in om katten te fotograferen

Algemeen
Brutus is een van de katten die Nancy heeft gefotografeerd. Zijn baasje wilde dolgraag de foto hebben.
Brutus is een van de katten die Nancy heeft gefotografeerd. Zijn baasje wilde dolgraag de foto hebben. (Foto: Nancy Troquet)

PURMEREND - Nancy Troquet-Eering heeft sinds haar prille jeugd een grote liefde voor katten. Sinds januari van dit jaar heeft dit een extra dimensie gekregen. Op gezette tijden rijdt of wandelt ze, met de fotocamera in de hand, naar een willekeurige buurt in de stad en fotografeert ze elke kat die voor haar lens komt. Vervolgens post ze de foto’s op een van haar social media kanalen. Het heeft haar dus tot dusverre veel en leuke reacties opgeleverd. Degenen die een foto van hun huisdier willen, worden door Nancy op hun wenken bediend.  

“Voor mijn Instagram en Facebookpagina Purrr.merend fotografeer ik katten die ik buiten op straat tegenkom. Dus niet perse straatkatten, maar gewoon huiskatten die naar buiten kunnen. Ik heb inmiddels als zo’n 250 verschillende katten op de foto gezet. Veel van deze katten worden steeds vaker herkend door mensen die mij volgen of een kat die ze kennen van vrienden, familie of buren”, vertelt Nancy, die in het dagelijks leven content-marketeer is. 

Ze heeft in de afgelopen maanden veel baasjes blij mogen maken met mooie foto’s. In twee gevallen fotografeerde ze katten die in de tussentijd waren overleden, want ook dat kan gebeuren. “Maar dit was een mooie herinnering voor de baasjes.”

Het ‘kattenmeisje’, zoals Nancy zichzelf gekscherend noemt, gaat voor het Dierenasiel een fotoserie maken. Om via die weg te proberen om de katten die daar zitten aan een nieuw baasje te koppelen. Er blijft dan nog voldoende tijd over om in een willekeurige buurt in Purmerend met de camera op zoek te gaan naar straat- en huiskatten. 

Kijk op Instagram

Die ze vervolgens post op de pagina’s: https://www.instagram.com/purrr.merend/ en/of https://www.facebook.com/search/top?q=purrr.merend 


Nancy Troquet. (Foto: Sanne Schmetz)