400 jonge theaterdieren in nieuwe NKT-musical

Algemeen
Na veel te lange lockdowns en schoolsluitingen kunnen de leerlingen eindelijk weer op de bühne.
Na veel te lange lockdowns en schoolsluitingen kunnen de leerlingen eindelijk weer op de bühne. (Foto: Suzan Vermeulen)

PURMEREND - Het is alweer drie jaar geleden dat de leerlingen van de NKT Theaterschool op het podium van Theater de Purmaryn stonden. Sommigen van hen hebben zelfs nog nooit in een grote voorstelling gespeeld. Van woensdag 29 juni tot en met zondag 3 juli kunnen echter 400 enthousiaste, jonge theaterdieren, na veel te lange lockdowns en schoolsluitingen, eindelijk weer ervaren wat de magie van het samenwerken en theatermaken inhoudt. 

Het NKT presenteert op deze data de spetterende musical ‘Ik word een ster!?’, geschreven en geregisseerd door Jeroen Man. De muziek is gecomponeerd door Fons Merkies, Michiel Pos en Edwin Paarlberg. In ‘Ik word een ster!? wordt een basiscast van 36 talenten geflankeerd door een enorm ensemble kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 tot 21 jaar. Met deze terugkeer naar het theater viert het NKT ook meteen haar 30-jarig bestaan. En wat kun je dan beter doen dan een voorstelling maken over je eigen theaterschool?

In ‘Ik word een ster!?’ volgen we een aantal leerlingen op het NKT. Daarbij staan hun verlangens, hun hoop, hun onzekerheden en hun zoektocht naar zichzelf centraal. Met veel humor, kleur, muziek, spel en dans leeft het publiek mee tijdens hun eerste liefdes, auditiespanningen en groei naar volwassenheid.

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Kaartjes zijn à € 19,95 per stuk verkrijgbaar via www.depurmaryn.nl. Meer informatie is de vinden op www.nkt.nl