Vlam sloeg over tijdens jongerenreis

Algemeen
Jan en Tini kregen bezoek van Mario Hegger.
Jan en Tini kregen bezoek van Mario Hegger. (Foto: Han Giskes)

Jan (85) en Tini (86) ontmoetten elkaar in 1959 tijdens een NRV jongerenreis. In het Italiaanse Pallanza, gelegen aan Lago Maggiore, sprong de vlam over. In 1962 is het echtpaar getrouwd en gingen zij samenwonen in de Watergraafsmeer in Amsterdam.

PURMEREND - Ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijk kregen Jan Stil en Tini Stil-van Keppel dinsdagmiddag 21 juni bezoek van loco-burgemeester Marion Hegger. 

In 1965 besloot het stel naar Purmerend te verhuizen, en kochten zij een woning in de Schiestraat. Dit was een officieel moment: de koop werd gesloten in het stadhuis samen met de burgemeester, notaris, makelaar en bouwer aan tafel. Hierna heeft het echtpaar een tijd in Overwhere Noord gewoond. Inmiddels wonen zij al 13 jaar in Weidevenne. Ze hebben twee zoons en drie kleinkinderen. 

Tini heeft jarenlang vrijwilligerswerk gedaan bij de Hervormde Gemeente. In 1974 besloot zij haar werk als chemisch analiste weer op te pakken en ging zij parttime aan de slag bij Akzo Nobel in Amsterdan-Noord. Jan was hier al sinds 1966 in dienst. Ook Jan was actief betrokken bij de kerk; hij was deel van het IKV (Interkerkelijk Vredesberaad) en hield zich bezig met de Vrijwillige Bijdragen. 

In hun vrije tijd zijn Jan en Tini altijd sportief geweest. Tini werd lid van Nea Volharding en daarna GymNet Purmerend. Jan heeft gevolleybald bij Purvo, waar hij nog jaren penningmeester is geweest. Ook nu zijn ze beide nog wekelijks sportief bezig. Daarnaast hebben ze altijd veel gereisd met de tent en de caravan. Tegenwoordig bezoeken ze vaak een huisje in Dwingeloo.