Astrid Waernes is terecht apetrots op haar tweede boekje De Magische zon.
Astrid Waernes is terecht apetrots op haar tweede boekje De Magische zon. (Foto: Han Giskes)

De Magische zon tweede in een serie van zeven kinderboeken van Astrid Waernes

Algemeen

PURMEREND - Astrid Waernes (52) toont vol trots haar tweede kinderboek. De opvolger van het in 2019 verschenen De Magische pas heet De Magische zon. Het boekje verhaalt over twee kinderen, Sofie en Jasper, die een magisch en spannend avontuur beleven, als ze op een zonnestraal naar de zon reizen. De Magische zon, geschikt voor kinderen van 6 tot pakweg 11 jaar en voor de ouders, is deze week officieel uitgekomen bij uitgeverij Elikser. 

‘Kinderen mogen dromen, het is belangrijk dat hun fantasie blijft’ 

Volgens de auteur, die in het dagelijks leven met haar partner Marcel een centrum voor psychosociale begeleiding, kindercoaching en trainingen runt, zorgen de drukke wereld en de snelle veranderingen ervoor dat kinderen en ouders het tempo moeilijk bij kunnen houden. “In De Magische zon zit een mooie boodschap verpakt, die zowel de kinderen als de ouders kan helpen”, aldus Astrid. 

Een korte beschrijving van het boekje. Het regent. Sofie en Jasper kijken naar buiten. Sofie laat Jasper zien dat er allemaal kleurtjes in de regendruppels zitten. Plotseling breekt de zon door. Het is net alsof ze een gezichtje heeft. En dan klopt de zon zachtjes op het raam. Ze nodigt Sofie en Jasper uit om mee te gaan op een regenboog zonnestraal. 

Beter begrijpen

Astrid Waernes was nog vrij jong toen ze erachter kwam dat er meer in het leven was. Ze verdiepte zich jarenlang in het gedrag van kinderen en volwassenen en is steeds beter gaan begrijpen hoe belangrijk de taal is die we tegen elkaar spreken. Astrid is afgestudeerd als Psychosociaal Therapeut. Zij heeft opleidingen gevolgd als Counselor, HBO Maatschappelijk Werk, verdieping in de toegepaste psychologie, kindercoach, hypnotherapeut en regressietherapeut. Het is haar passie om wetenschap te koppelen aan spiritualiteit. Zij geeft cursussen en trainingen op het gebied van Persoonlijke ontwikkeling. Een van haar vakgebieden is HSP oftewel hooggevoeligheid.

Iedereen heeft emoties

Naar aanleiding van haar eerste boek, De Magische pas, liet ze destijds in deze krant weten dat ze na het voltooien van een opleiding kindertherapie kinderen is gaan coachen. “Dat was hard nodig, want steeds meer ouders met kinderen kwamen bij onze praktijk. Vooral kinderen in de leeftijd van pakweg 6 tot 11 jaar en hun ouders lopen tegen dingen en emoties aan en vragen om tips en adviezen.” Astrid is moeder van drie kinderen en weet uit de praktijk hoe moeilijk het kan zijn om te snappen in welke emotie kinderen zitten. “Iedereen heeft emoties, alleen kinderen weten deze emoties vaak niet om te zetten in taal. Ze voelen zich onbegrepen en er ontstaat een belemmerende overtuiging, zo van: zie je wel, ik kan het niet! En zo kan er een boosheid ontstaan.”

Fantasie moet blijven

Door regelmatig (voor) te lezen uit De Magische zon, dat met fraaie en kleurrijke tekeningen een absolute aanrader is, worden kinderen ondersteund om hun eigen inwendige vlammetje te laten branden. “Kinderen mogen dromen, het is belangrijk dat hun fantasie blijft. Daar helpt De Magische zon bij. De boodschap voor kinderen en ouders is mooi. Wat ik van mensen heb gehoord die de ruwe versie hebben gelezen, is dat de kinderen in het verhaal worden gezogen. Dat was ook de bedoeling. Eigenlijk zou iedereen het boekje moeten hebben.” Astrid Waernes is van plan om hierna nog vijf kinderboeken in deze serie te schrijven. “De uitgever is akkoord gegaan met mijn voorstel. Ik ben nu alweer aan het denken over het verhaal in het derde boek.” 

Boekwinkel en online

De Magische zon kost € 12,95 en is verkrijgbaar bij de plaatselijke boekhandel. Het is eveneens online te bestellen bij uitgeverij Elikser via https://www.elikser.nl/de-magische-zon.htm Tot uiterlijk 17 juli is het eerste boek van Astrid, De Magische pas, voor een tientje extra bij te bestellen.

JOHN BONTJE

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Purmerend

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Bijzondere taal- en poëziemiddag bij Kerkhof-Galerie Overweersepolderdijk Algemeen 15 aug, 14:00
Afbeelding
Tweederde Noord-Hollanders optimistisch over eigen bijdrage klimaat Duurzaam 15 aug, 13:13
Afbeelding
Welke ingredienten kunnen een wijn een unieke smaak geven Algemeen 15 aug, 08:33
Afbeelding
Motorrijder gewond bij ongeluk 112-nieuws 12 aug, 15:46
Afbeelding
Purmerender (18) ernstig mishandeld op Hoornse kermis Algemeen 11 aug, 20:27
Afbeelding
Inspectiedienst neemt honderden vogels in bewaring in Purmerendse achtertuin Algemeen 11 aug, 15:05
Afbeelding
Willem van Eck nieuwe hoofdtrainer heren Rugby Club Waterland Algemeen 11 aug, 10:16
Afbeelding
Theaterconcert over Simon & Garfunkel Algemeen 10 aug, 16:25
Afbeelding
Dansavondje leidt 60-jarig huwelijk in Algemeen 10 aug, 16:24
Afbeelding
Open dag bij de Brandweer Algemeen 10 aug, 14:00
Afbeelding
Beschermheer neemt afscheid van zijn veteranen Algemeen 10 aug, 12:34
Afbeelding
Nu al inschrijven voor Festival2FightCancer Purmerend/Beemster Algemeen 10 aug, 11:51
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief