PenningMaster int contributie FC Purmerend

Algemeen
De ondertekening van het contract. Van links naar rechts: Rob Schulte (De Penningmaster), Simon Butter (voorzitter FC Purmerend) en Hanneke Singels (penningmeester).
De ondertekening van het contract. Van links naar rechts: Rob Schulte (De Penningmaster), Simon Butter (voorzitter FC Purmerend) en Hanneke Singels (penningmeester). (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Voetbalvereniging FC Purmerend en De PenningMaster hebben als eerste partners een samenwerkingsovereenkomst getekend. De achtergrond is dat het belang van een goede ledenadministratie en de daarbij horende contributie voor elke vereniging essentieel is.

FC Purmerend was op zoek naar een nieuwe partner voor het innen van de contributie en kwam in contact met De PenningMaster, een bedrijf dat zich bezig houdt met het innen van contributies voor verenigingen. De PenningMaster werkt op een sociaal verantwoordelijke manier, iets wat FC Purmerend ook naar haar leden wil uitstralen. “De mogelijkheden om gespreid te betalen en een correcte manier omgaan met de leden met betrekking tot de inning van contributie is een gedeelde verantwoordelijkheid. Wij zijn blij dat De PenningMaster deze wijze van ontzorgen kan bieden”, zegt voorzitter Simon Butter.

Vanaf komend seizoen

Vanaf het seizoen 2022/2023 zal De PenningMaster de inning van de contributie gaan verzorgen voor FC Purmerend. Er zijn goede afspraken gemaakt. Alle leden ontvangen voorafgaand aan elk seizoen een welkomstmail met uitleg hoe de inning gaat verlopen. Butter: “Natuurlijk zullen we regelmatig in de nieuwsbrieven en socials aandacht besteden.”

Iedereen weet dat het steeds moeilijker wordt om goede vrijwilligers te vinden binnen de sportclubs in Nederland en zeker de functie van penningmeester is vaak moeilijk te vervullen. Dat is de reden dat NIB Group begonnen is om de clubs de helpende hand toe te steken en speciaal voor alle sportclubs en verenigingen in Nederland gestart is met De PenningMaster.

Hoog percentage

Rob Schulte van NIB Group en onder meer bezig met het nieuwe initiatief: “Wij ontzorgen de club van A tot Z door het innen van de contributiegelden volledig online te verzorgen, met daarnaast ook oog voor de leden die meerdere mogelijkheden hebben om hun contributie in termijnen te betalen. Het mooie van deze samenwerking is een hoog percentage aan inning. Hierdoor kan de club snel over het geld beschikken en dat voorkomt dat de vereniging in liquide problemen komt.”