Toeristische en recreatieve informatie over Purmerend en Beemster nu voor iedereen beschikbaar

Algemeen
Mario Hegger: "Het wordt steeds aantrekkelijker voor bewoners en bezoekers om deze omgeving te ontdekken."
Mario Hegger: "Het wordt steeds aantrekkelijker voor bewoners en bezoekers om deze omgeving te ontdekken." (Foto: Han Giskes)

PURMEREND/BEEMSTER - Voor iedereen die Purmerend, Beemster of de regio op de fiets, te voet of varend wil ontdekken zijn nu verschillende routes makkelijk beschikbaar. De nieuwe folderlijn voor deze regio werd gepresenteerd bij Spijkerman Eten & Drinken. Hier vond een bijeenkomst plaats van vrijwilligers van de VVV Purmerend en het Bezoekerscentrum Beemster en was bedoeld om elkaar beter te leren kennen en om ze te bedanken voor hun inzet. “Zij zijn het visitekaartje voor Purmerend en Beemster en kennen de verborgen parels in de regio”, aldus Eefje Heijmans-Wassenaar van Bureau Toerisme Laag Holland. Wethouder Mario Hegger sprak de aanwezigen toe. 

Het was tevens een mooie gelegenheid om de start van het toeristische seizoen te openen en een aantal nieuwe middelen onder de aandacht te brengen. Waaronder de TOP, het Toeristisch Overstap Punt op de Beemsterburgwal. De informatiezuil met recreatie informatie fungeert als een goed startpunt voor fietsen, wandelen en varen. Alle netwerken (fiets-, wandel- en sloepennetwerk) komen hier allemaal tezamen. De realisatie van deze TOP in Purmerend heeft plaatsgevonden in opdracht van het bestuur van Recreatieschap Twiske-Waterland en is uitgevoerd door Recreatie Noord-Holland en Bureau Toerisme Laag Holland. De financiering is mogelijk gemaakt door het Recreatieschap Twiske-Waterland en Provincie Noord-Holland.Nieuwe regionale folderlijn

Regionale folderlijn

Bureau Toerisme Laag Holland heeft een nieuwe regionale folderlijn ontwikkeld in cofinanciering met de aangesloten gemeenten (Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend en Waterland) en Provincie Noord-Holland en in co-creatie met de aangesloten gemeenten en lokale VVV’s. Heijmans-Wassenaar: “In totaal zijn er dertien verschillende folders ontwikkeld, waaronder een folder voor Purmerend, de Beemster én een wandelfolder met vijf routes door Purmerend en Beemster. Vier wandelroutes zijn aan de hand van verschillende thema’s in en rond de binnenstad van Purmerend en de vijfde heeft drie verschillende afstanden in De Beemster. Het nieuwe foldermateriaal ligt, als het goed is, vanaf half juli bij de VVV vestigingen en recreatieve- en toeristische ondernemers in de regio.”

Aantrekkelijker

Wethouder Mario Hegger: “Door de geweldige inzet van de vrijwilligers van de VVV’s en alle andere partijen wordt het voor bewoners en bezoekers steeds aantrekkelijker om Purmerend en Beemster te ontdekken. De nieuwe publicaties, de TOP en de bewegwijzering van vier wandelroutes zorgen ervoor dat iedereen kan zien wat de gemeente te bieden heeft en hiervan kan genieten.”