Purmerenders Jeffrey en Ramon verbinden mensen met gezelschapsspel Don’t tell

Algemeen
Ramon (links) en Jeffrey.
Ramon (links) en Jeffrey. (Foto: Julia Oud Photography)

PURMEREND - “The Best game to never Talk about, oftewel het beste spel om nooit over te hebben”. Dat zeggen Jeffrey (26) en Ramon (25). De Purmerenders zijn de bedenkers en ontwikkelaars van het gezelschapsspel Don’t tell, dat vanaf maandag 4 juli verkrijgbaar is op Kickstarter.

5 Jaar geleden zijn de twee beste vrienden op het idee gekomen van het gezelschapsspel. Het idee was om een makkelijk te begrijpen drankspel te maken. Dit is echter niet meer de intentie van het spel. Hoewel het nog wat drank elementen bevat is het echt een spel om herinneringen te maken, vriendschappen te versterken en nieuwe mensen te leren kennen.

Na twee jaar niets met het spel gedaan te hebben, sloeg de pandemie toe en was er weinig te doen. Dit is wanneer de waarde van alle vriendschappen echt naar voren kwamen en merkte Ramon en Jeffrey hoe erg je alles voor lief neemt. “Toen hebben we ook het besluit genomen om het spel te gaan maken en er een gezelschapsspel van te maken. In tegenstelling tot weer een ander drankspelletje.” Het bleek de juiste keuze geweest te zijn want in de (in)directe omgeving van Ramon en Jeffrey is Don’t tell een vast onderdeel geworden van hun feestje, barbecue of picknick.  

Transformatie

De laatste drie jaar onderging Don’t tell een grote transformatie. Van een 3D geprint doosje met geplastificeerde kaarten naar een compleet herontwerp met echte kaarten tot een volwaardig spel. Don’t tell is opgebouwd uit categorieën en intensiteitslevels, welke je uit het spel kan houden of er juist in kan stoppen afhankelijk van de groep waarmee je bent, zo is nooit een spel hetzelfde.  Je speelt het spel door in je beurt met een dobbelsteen te gooien en de kaart van de bijbehorende stapel te strekken. Vervolgens lees je de kaart voor en voer je deze uit, hiermee beëindig je de beurt. Het spel kent niet één winnaar, maar is echt ontworpen om herinneringen te maken welke je vriendschappen versterken.

Waarom Kickstarter

Kickstarter heeft spellen voorbij zien komen die een mooie som op hebben weten te halen en zo hun bedrijf hebben kunnen kick-starten. Jeffrey en Ramon hebben daarom ook gekozen om hier hun publiek te vinden en zo hun spel een realiteit te maken.

Alle informatie om het spel nu met 10% korting als eerste in huis te hebben, kun je vinden op de crowdfundpagina die de Purmerenders in het leven hebben geroepen: https://kickstarter.com/projects/jr-games/dont-tell

Het spel is vanaf 4 juli verkrijgbaar op Kickstarter.