Vattenfall biedt 2 dagen gratis snelladen aan bij McDonald’s Purmerend

Algemeen
Donderdag 7 en vrijdag 8 april gratis snelladen bij de Mac in Purmerend.
Donderdag 7 en vrijdag 8 april gratis snelladen bij de Mac in Purmerend. (Foto: Pixabay)

PURMEREND - Op donderdag 7 en vrijdag 8 juli kunnen elektrisch rijders gratis laden bij snelladers van Vattenfall InCharge op zo’n honderd McDonald’s locaties door heel Nederland waaronder in Purmerend. Omdat het honderdste McDonald’s restaurant van snelladers is voorzien wil Vattenfall rijders van een elektrische auto verrassen én laten zien hoeveel er de laatste jaren is geïnvesteerd in het uitbreiden van snellaadlocaties. Snelladen blijkt namelijk een belangrijke drijfveer voor het overstappen naar elektrisch rijden.

“We leveren met ons Vattenfall laadnetwerk alle smaken: langzaam laden, snel laden, thuis, op het werk of onderweg. De honderdste McDonald’s vestiging van ons snellaadnet grijpen we graag aan om elektrisch rijders te verrassen. Er kan twee dagen gratis geladen worden door heel Nederland. Misschien kan je met je opgeladen auto wel zo door naar je vakantieadres.”, aldus Pieter van Ommeren, directeur Vattenfall InCharge Nederland.

In 2018 zijn Vattenfall en McDonald’s een samenwerking aangegaan om alle restaurants van McDonald’s met een McDrive van snellaadpunten te voorzien. Onlangs kreeg een McDonald’s vestiging in Rotterdam als honderdste locatie in Nederland snelladers van Vattenfall InCharge. Deze mijlpaal markeert een belangrijke stap vooruit in de uitbreiding van de laadinfrastructuur. De snellaadpalen van Vattenfall InCharge draaien volledig op stroom van windenergie uit Nederland.

Elektrisch rijden neemt een grote vlucht. Naar verwachting rijden er in 2030 al zo’n 1,9 miljoen elektrische personenvoertuigen in Nederland rond. Om al deze auto’s van elektriciteit te voorzien is voldoende en goed bereikbare laadinfrastructuur essentieel.

Over gratis laden

Om te kunnen laden heb je wel een laadpas nodig, maar er worden geen kosten in rekening gebracht. Kijk op vattenfall.nl/mcdonalds welke restaurants van McDonald’s meedoen.