Zondag kunnen de Wheermolen-bewoners sportief bezig zijn.
Zondag kunnen de Wheermolen-bewoners sportief bezig zijn.

Bewoners Wheermolen zondag gratis sportief aan de bak tijdens WK voor de wijk

Algemeen

PURMEREND - Op zondag 10 juli tovert Spurd de wijk Wheermolen om tot sportieve arena. Op 7 plekken kunnen inwoners uit de wijk gratis meedoen aan sport- en spelactiviteiten. De gemeente en woningcorporatie Intermaris willen de wijk gezond, gemengd en nog gezelliger maken. Onder andere door sport- en speltoestellen te plaatsen in de openbare ruimte. Tijdens het WK Wheermolen vragen ze bezoekers wat voor sporten ze graag zouden willen doen en waar in de wijk de voorzieningen een plek moeten krijgen.

Het WK Wheermolen is op zondag 10 juli van 11.00 tot 15.00 uur. Buurtbewoners kunnen kennismaken met Urban Sports, zoals free running en een hindernisbaan. Er is een aikido-workshop, springkussen, jeu de boules, een volleybal-, voetbal- en basketbaltoernooi en er zijn verschillende fitnessapparaten om uit te proberen. Kortom, van alles te doen voor jong en oud. Er zijn ook gezonde hapjes en drankjes. Om 15.00 uur is de prijsuitreiking op het grasveld bij de Otto Frankflat (Anne Franklaan). Wethouder Coen Lageveen en directeur Cees Tip van Intermaris reiken de hoofdprijs uit: een gezonde buurtbarbecue voor 50 personen. Wijkgenoot en Surinaamse volkszanger Master Stu treedt op. 

Win een gezonde buurtbarbecue

Inwoners uit de wijk kunnen meedoen aan een fotowedstrijd door een sportieve foto in te sturen. De meest originele, gezelligste, sportiefste foto wint een gezonde buurtbarbecue voor de straat of galerij. Meedoen kan door vóór 10 juli 14.30 uur een foto mailen of te plaatsen op Instagram of Facebook met de hashtag #wkwheermolen en door @WijWheermolen te taggen. 

Meedenken over sporten in de wijk

Iedereen moet kunnen bewegen. Dicht bij huis, elk moment van de dag. Intermaris en gemeente Purmerend willen Wheermolen voorzien van meer sportmogelijkheden. Dit kan variëren van fitnesstoestellen of een hardlooproute tot conditietrainingen onder begeleiding in de wijk. De grote vraag is: wat zijn de wensen van de wijk? En op welke locaties moeten de voorzieningen komen? Tijdens het WK Wheermolen kunnen bezoekers meedoen aan een onderzoek en aangeven wat ze nodig hebben om vaker te bewegen. 

Proefopstelling fitnesstoestellen

Op het grasveld aan de Dr. Albert Schweitzerlaan, ter hoogte van OBS Wheermolen, staan deze zomer alvast fitnesstoestellen om uit te proberen. Hiervan kunnen buurtbewoners gratis gebruik maken. Het is een proefopstelling. De gemeente meet hoeveel gebruik ervan wordt gemaakt en wat de ervaring is van de direct omwonenden.

Vernieuwing Wheermolen-Oost

Samen met bewoners werken gemeente Purmerend en woningcorporatie Intermaris de komende jaren aan een nieuw Wheermolen-Oost. Ze renoveren flats, bouwen zo’n 1000 nieuwe woningen, vervangen in grote delen van de wijk de riolering en pakken het groen en de straten aan. Het Dwarsgouwgebied wordt een mooi stadspark. Samen met het Hoogheemraadschap bekijken ze de mogelijkheden om van de dijk een ontmoetingsplek te maken. Zo maken ze de wijk gezond, gemengd en nóg gezelliger.  

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Purmerend

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Open dag bij de Brandweer Algemeen 10 aug, 14:00
Afbeelding
Beschermheer neemt afscheid van zijn veteranen Algemeen 10 aug, 12:34
Afbeelding
Nu al inschrijven voor Festival2FightCancer Purmerend/Beemster Algemeen 10 aug, 11:51
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Afbeelding
Nationaal Hitteplan vanaf morgen actief, testlocatie beperkt geopend Algemeen 9 aug, 15:46
Afbeelding
Nazomerfeestweek sportief van start met MarktstadWalk en MarktstadRun Algemeen 9 aug, 14:44
Afbeelding
Burgemeester sluit drugswoning in Noordbeemster Algemeen 9 aug, 13:43
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Kaasmarkt op 10 september decor van boekenmarkt voor goede doel Algemeen 8 aug, 09:58
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:42
Afbeelding
Spitsverkeer heeft veel last van ongeluk op drukke kruising 112-nieuws 5 aug, 16:40
Afbeelding
Vijf tips om thuis snel water te besparen Algemeen 4 aug, 12:51
Afbeelding
Muziek aan de Middenweg is terug op 21 augustus Cultuur 4 aug, 09:00
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief