Geslaagde kennismaking met basisschool De Wilgenhoek

Algemeen
De nieuwe loot aan het basisonderwijs in deze regio.
De nieuwe loot aan het basisonderwijs in deze regio. (Foto: aangeleverd)

ZUIDOOSTBEEMSTER - Op de laatste dag van kwamen de leerlingen die het aanstaande schooljaar beginnen op de nieuwe basisschool De Wilgenhoek samen met hun ouders en verzorgers kennismaken met de juffen Lisanne, Mariëlle, Sjoukje en Janneke.

De kinderen gingen met hun juf en hun nieuwe klasgenoten naar hun lokaal terwijl schoolleider Nancy Dijkstra de ouders, wethouder onderwijs Thijs Kroese en Saskia de Vries, beleidsmedewerker onderwijs van de gemeente, van harte welkom heette. In kleine discussiegroepen werd gespeculeerd over hoe de school er over een jaar bij zou kunnen staan. De verschillende suggesties worden in een gestileerde boom gehangen. Daarna werden kinderen en leerkrachten weer met de ouders verenigd en met smakelijke hapjes en drankjes werd de gezellige middag afgesloten. 

Vanuit de wens om ouders een keuze te kunnen geven in het aanbod van basisonderwijs in de Zuidoostbeemster, is De Wilgenhoek ontstaan. Het is een oecumenische basisschool met een focus op de sociaal-emotionele én cognitieve ontwikkeling van kinderen.