Olijfboompjes en lampionnen fleuren binnenstad op

Algemeen
Geïnteresseerden waaronder beide wethouders namen een kijkje en zagen twee flink opgefleurde straten.
Geïnteresseerden waaronder beide wethouders namen een kijkje en zagen twee flink opgefleurde straten. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - De Breedstraat en Dubbele Buurt in Purmerend zijn sinds kort opgefleurd met olijfboompjes voor de winkels en lampionnen boven de straten. De gemeente is van mening dat de binnenstad voor iedereen een fijne plek is én blijft. Om die reden is men aan de slag gegaan met het karakter en de aankleding van de verschillende straten. De aankleding is in eerste instantie bedoeld als pilot. Op woensdagochtend 13 juli namen de wethouders Eveline Tijmstra en Mario Hegger en andere geïnteresseerden een kijkje.

Samen met de in de straten aanwezige 3D-schilderingen zijn de lampionnen en olijfbomen onderdeel van het programma Binnenstad. De gemeente werkt met dit programma samen met inwoners, ondernemers, vastgoedeigenaren en culturele- en maatschappelijke instellingen aan een levendige binnenstad. Nu en in de toekomst. Het programma Binnenstad wordt daarom opgebouwd uit een plan voor de toekomst en een uitvoeringsprogramma met concrete acties en projecten voor de komende vijf jaar.

Onder toeziend oog van collega Eveline Tijmstra nam sprak Mario Hegger enkele woorden.