Dak eraf bij slotmusical Mamma Mia van leerlingen Da Vinci College

Algemeen
De gehele cast ging op de foto. Zij verschenen tijdens Mamma Mia in 170 verschillende kostuums.
De gehele cast ging op de foto. Zij verschenen tijdens Mamma Mia in 170 verschillende kostuums. (Foto: YDvdVoort)

PURMEREND - Mamma Mia is een vrolijke musical en werd in de laatste week van het schooljaar op het Da Vinci College opgevoerd door de leerlingen in het eigen schooltheater. In november 2019 werd er al begonnen met de voorbereiding maar de boel moest steeds stopgezet worden door Corona. Gelukkig kon het dit jaar wel doorgaan en werd er met veel enthousiasme aan de musical gewerkt.

Het is een jarenlange traditie dat leerlingen een slotmusical organiseren. Door (oud) leerlingen geproduceerd: van kostuums, grime, zang, spel tot het maken van het decor. In november was er een auditie waar leerlingen uit alle klassenlagen zich voor konden aanmelden. Daarna werden de rollen verdeeld en het ensemble gevormd. Ruim 6 maanden oefenen, elke donderdag- en vrijdagmiddag waren ze present. Daarnaast nog enkele zondagen om de puntjes op de i zetten en in de week voor de voorstellingen nog de zogenaamde eindweek. Elke dag van 10 tot 17 uur oefenen met de kostuums, de techniek en het decor. Wie durft nu nog te zeggen dat leerlingen niet intrinsiek gemotiveerd zijn?

Spektakel

Vrijdag 8 juli was de première en het was een waar spektakel. De zang was geweldig, de solo’s klonken als een klok. De acteerprestaties waren super, ze waren op elkaar ingespeeld en er zat veel humor in de verschillende scenes. De choreografie was strak, veel positiewisselingen en een hoog tempo, spectaculair om te zien.

Emotioneel

Zondag 17 juli was de laatste show, een emotioneel moment voor de hele cast en crew. Het besef wat ze samen hadden neergezet daalde even in, maar tegelijkertijd ook dat het klaar was. In een half jaar van individuen gegroeid naar een mooie hechte groep. Gelukkig zien de meeste leerlingen elkaar weer na de vakantie op school en kijken ze uit naar de volgende productie. Enkele leerlingen komen niet meer terug, ze hebben hun examen gehaald en gaan verder studeren. Maar wie weet, komen ze volgend jaar toch ook helpen met de nieuwe musical. Want voor dit musicalvirus bestaat geen vaccinatie, je hele leven ben je ermee besmet. Er zijn ergere dingen.

Ruim zes maanden oefenen betaalde zich 100% uit.