Aan de Rodi Media KidsRun zullen naar schatting meer dan 200 jeugdigen meedoen.
Aan de Rodi Media KidsRun zullen naar schatting meer dan 200 jeugdigen meedoen. (Foto: Archieffoto: Han Giskes)

Nazomerfeestweek sportief van start met MarktstadWalk en MarktstadRun

Algemeen

PURMEREND - Over ruim drieënhalve week kan eindelijk weer een volwaardige nazomerfeestweek van start gaan. Het bestuur van Stichting Purmerend Marktstad, dat de feestweek al sinds vele decennia faciliteert en mede organiseert, is logischerwijs blij en opgelucht dat het licht eindelijk op groen staat. Purmerend zonder jaarlijkse veetentoonstelling, Taptoe, steenwerpen, Oldtimershow, lappendag, voetbal om de Marktstadbokaal en kortebaandraverij, om maar enkele onderdelen te noemen, is bijna niet voor te stellen. Van zaterdag 3 tot en met zondag 11 september is het zover. Met als traditionele startevenementen de MarktstadWalk op zaterdag 3 en de MarktstadRun op zondag 4 september. De opbrengst van beide onderdelen gaat naar inloophuis Wij-Allemaal.

De alweer 7e editie van de MarktstadWalk op 3 september is van 09.00 tot 15.00 uur. Alle deelnemers vertrekken vanaf de Koemarkt. De organisatie is in handen van Spurd in samenwerking met Sport2000 alweer de zevende MarktstadWalk. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 25 kilometer (start tussen 09.00 en 10.00 uur), 13 kilometer (10.00 en 11.00 uur) en 5,7 kilometer (start tussen 11.00 en 13.00 uur). Er zijn mooie wandeltochten vanuit het centrum, dwars door het Purmerbos en de groene wijken van Purmerend uitgezet.

Iedereen een herinnering en een presentje

Er is een stempelmogelijkheid voor de wandelaars met een wandel logboek. Alle gefinishte deelnemers krijgen een herinnering en een extra presentje van Sport2000. Meedoen aan de 13 en 25 kilometer kost € 7,00, deelnemers aan de Family Walk betalen € 3,00. Tot nu toe hebben ongeveer 100 wandelaars zich ingeschreven, maar daar komen er ongetwijfeld nog vele tientallen bij. 

Dan is er op zondag 4 september de MarktstadRun, met warming up en start op de Plantsoengracht en finish op de Koemarkt. Was het tot vorige keer nog zo dat de warming up werd gedaan door Sporting de Gors, nadat George en Wilma Bruijnesteijn zijn gestopt met hun centrum wordt het stokje nu overgenomen door Your Perfection. Leuke bijkomstigheid is dat George Bruijnesteijn het startschot geeft voor de 10e editie van de MarktstadRun. 

Tientallen businessteams

De organisatie verwacht dat circa 1.500 deelnemers aan de start verschijnen van de verschillende afstanden. Hieronder enkele tientallen businessteams waaronder die van Sligro, Gemeente Purmerend en Dijklander Ziekenhuis. Ook het lagere- en voortgezet onderwijs laat zich niet onbetuigd. Een zekerheidje is dat in ieder geval zo’n 200 scholieren zich op 4 september het snot voor de ogen lopen. “Maar we verwachten dat de komende dagen meer deelnemers zich opgeven. Dat is altijd zo, velen wachten tot het laatste moment”, vertelt Sandra van der Meulen van de organisatie.

Inschrijven nog tot en met 1 september

Inschrijven kan nog tot en met 1 september. Er is geen gelegenheid om je op de dag zelf in te schrijven. Dus wees er snel bij. De Rodi Media KidsRun van 1 Engelse mijl is speciaal voor kinderen van de basisschool vanaf groep 3 en er is een ScholierenRun als team of individueel af te leggen van 2 Engelse mijl voor middelbare scholieren. Verder kan men inschrijven voor de 4,5 en 8 Engelse mijl. De laatste afstand is voor de getrainde handlopers en zou kunnen dienen als ideale voorbereiding van de Dam tot Damloop en Marathon van Amsterdam. Bedrijventeams van maximaal acht personen kunnen meedoen aan de 4,5 en 8 Engelse mijl.

Inschrijven is mogelijk op www.marktstadrun.nl De kosten van deelname aan de 4,5 mijl is € 17,50, voor de 8 Engelse mijl € 20,00. Specifiek voor de Rodi Media KidsRun, die mede mogelijk is gemaakt dankzij de steun van Kenneth Sulkers Administratieve en fiscale dienstverlening en IJssalon Multi-ijs, kan ingeschreven worden via https://www.marktstadrun.nl/1-em-kidsrun.html Multi-ijs biedt alle deelnemers aan de KidsRun na afloop gratis een ijsje aan. 

Kijk voor meer informatie op www.marktstadrun.nl

De Koemarkt vult zich ongetwijfeld weer met duizenden enthousiastelingen.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Purmerend

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Haasten bij opbouw tenten, vandaag komen eerste statushouders Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Kracht spatte ervan af bij modeshow Wij Allemaal Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Terug in de tijd met Tribute weekend in P3 Cultuur 4 okt, 15:09
Afbeelding
Welke scheidsrechter in amateurvoetbal vindt jij de beste? Algemeen 4 okt, 12:54
Afbeelding
Een mooiere wereld komt op 13 oktober naar theater de Purmaryn Algemeen 4 okt, 12:23
Afbeelding
Nazomerkermis op Koemarkt, Schapenmarkt en Plantsoenstraat Algemeen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Inner Wheel Purmerend kleurde rood voor ‘Hart voor Vrouwen’ Algemeen 4 okt, 11:23
Afbeelding
Onderzoek CvdM: huis-aan-huisbladen hebben het grootste bereik Algemeen 4 okt, 09:14
Afbeelding
Sporten brengt glimlach bij een kind Algemeen 4 okt, 08:44
Afbeelding
Voor de laatste keer zelf peren plukken bij Toffe Peer Algemeen 3 okt, 11:06
Afbeelding
Auto in brand aan Zwanebloem 112-nieuws 2 okt, 09:40
Afbeelding
Taborkerk en Leger des Heils slaan handen ineen met kledingwinkel Algemeen 2 okt, 07:11
Afbeelding
Themabijeenkomst Stichting Luctus met presentatie Humanitas Algemeen 2 okt, 06:41
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief