Nationaal Hitteplan vanaf morgen actief, testlocatie beperkt geopend

Algemeen
Ook in onze regio kan het komende dagen 30 graden of meer worden.
Ook in onze regio kan het komende dagen 30 graden of meer worden. (Foto: Pixabay)

REGIO - Na overleg met het KNMI heeft het RIVM besloten Het Nationaal Hitteplan te activeren. Dit treedt vanaf woensdag 10 augustus in werking en houdt waarschijnlijk aan tot na het weekend. De temperatuur loopt namelijk woensdag (10/8) t/m maandag (15/8) hoog op. Ook in onze regio kan het 30 graden worden. Dit houdt tevens in dat de corona testlocatie in Purmerend van woensdag tot en met maandag 15 augustus tot slechts 12.00 uur is geopend.

Hitteplan

Het Nationaal Hitteplan treedt in werking als in een bepaalde regio de kans op minstens vier opeenvolgende dagen met een temperatuur van 27°C of hoger zeer groot is. Voor een aantal risicogroepen, met name ouderen, jonge kinderen en mensen met een chronische aandoening, vormt aanhoudend warm weer een risico voor de gezondheid. Let daarom extra op mensen in uw omgeving die kwetsbaar zijn. Op de website van het RIVM vindt u meer informatie over risicogroepen en de maatregelen die u kunt nemen om overlast door hitte te beperken. Ook op de website van de GGD Zaanstreek-Waterland vindt u tips bij hitte, zoals voldoende water drinken en jezelf en het huis koel houden, op elkaar letten en uitkijken met medicijnen.

Aangepaste tijden testlocatie

Van woensdag tot en met maandag 15 augustus kunt u vanwege de verwachte hoge temperatuur tot 12.00 uur langskomen voor een coronatest in de testlocatie Purmerend. De warmte heeft namelijk een negatieve invloed op de werkomstandigheden van de medewerkers die in beschermende kleding moeten werken. Daarom testen zij deze dagen alleen in de ochtend.

(Bron; GGD)