Willem van Eck nieuwe hoofdtrainer heren Rugby Club Waterland

Algemeen
Onder toeziend oog van voorzitter Jelle Hofman ondertekent Willem van Eck het contract.
Onder toeziend oog van voorzitter Jelle Hofman ondertekent Willem van Eck het contract. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Willem van Eck is de nieuwe hoofdtrainer van de herenselectie van Rugby Club Waterland. Van Eck volgt Lammert Ruiter op. Van Eck is geen onbekende bij Waterland. Van 2005 tot 2013 coachte hij het herenteam al via meerdere kampioenschappen richting de Ereklasse, het hoogste niveau in Nederland. Ook was hij jarenlang coach bij AAC Amsterdam, RC Hilversum, RFC Haarlem, Alkmaarse Rugby U.F.C. en de oranjeteams onder 18 en 16 jaar. Nu is hij terug in Purmerend, en met een missie.

Willem: “Terug bij mijn oude clubje in Purmerend! Ik heb heel erg veel zin om de komende jaren aan de slag te gaan met dit team. Maar er is werk aan de winkel. Het is een jonge groep met veelal onervaren spelers. Afgelopen jaren is het team naar de tweede klasse teruggezakt door tegenvallende resultaten. Ik wil de rugbyers plezier laten ervaren, zoals ik dat zelf als rugbyer ook altijd had. Ook wil ik aan de slag met de individuele skills van de spelers en zorgen dat het teamgevoel goed zit. Dan komen de resultaten vanzelf.”

Voorzitter Jelle Hofman is trots op de terugkeer van Van Eck. “Willem heeft een schat aan ervaring in de rugbysport. Zijn visie en denkwijze past perfect bij Waterland, zoals hij eerder bewees tijdens de gouden jaren van Rugby Club Waterland. We zijn heel blij dat hij zich wederom aan Waterland heeft verbonden en kijken uit naar de samenwerking.”