Purmerender (18) ernstig mishandeld op Hoornse kermis

Algemeen
De ernstige mishandeling deed zich voor bij de botsauto's op de Hoornse kermis.
De ernstige mishandeling deed zich voor bij de botsauto's op de Hoornse kermis. (Foto: Pixabay)

HOORN/PURMEREND - Een 18-jarige Purmerender is dinsdagavond 9 augustus op de kermis in Hoorn ernstig mishandeld door een groep jongeren. Hij liep ernstige verwondingen aan zijn gezicht op. Dat meldt Dagblad voor West-Friesland. Een 13-jarige knaap is aangehouden en weer heengezonden. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 23.30 uur was het slachtoffer met vrienden bij de botsauto’s die op het Dal in de binnenstad van Hoorn staan. Daar kreeg de Purmerender onenigheid met een persoon. Even later werd het uiteindelijke slachtoffer door een groep van zeven jongeren in elkaar geschopt en geslagen. Zijn vrienden schakelden de hulpdiensten in. Even later werd de 13-jarige jongen, waarvan de woonplaats niet bekend is gemaakt, aangehouden.

De politie in Hoorn zoekt getuigen van deze ernstige vorm van geweldpleging. Mensen die dinsdagavond rond halftwaalf iets gezien hebben, wordt gevraagd zich te melden via 0800-8844. Anonieme tips zijn ook welkom op 0800-7000. De politie is ook benieuwd of er camera- of fotobeelden zijn.